NOORDHORN verandert: Groep 6 GBS “De Brug” bij gastvrij GMB – Foto’s 14 april 2014: Deel 4

Woensdag 16 april 2014 – Blogtijdstip: Plm. 14.00 uur.
Een zonnige aprilwoensdag zonder de gure, harde wind van de afgelopen dagen. Vanmorgen al twee keer ‘gekiekt’ bij het beton storten, de vloer van moot 5 van de tunnel. De plek waar eerst de verbinding lag van de Langestraat met de N355 en de Industrieweg.
Nu eerst verder met de beelden van afgelopen maandagmiddag 14 april, toen groep 6 van de GBS “De Brug” uit Zuidhorn een bezoek bracht aan GMB-gebouw en tunnelterrein. (Voor de nieuwe brug was helaas geen tijd meer):
IMG_6862 verkl
Een belevenis! Lopend over de vloer van het tunnelgedeelte aan de noordwestkant! De profielen aan de binnenkant van de betonwanden zijn goed te zien. Straks, bij het ‘boven’ komen, wel even opletten, anders waait de helm alsnog af…
IMG_6865 verkl  IMG_6868 verkl
Even verzamelen! Zijn we er allemaal?! Ja, meester Henk ook, en de moeders?  GMB’s Janko Haaksema doet alsof ie thuis is, en dat is natuurlijk ook zo, op dit bouwterrein…
IMG_6870 verkl
Even terugkijken, de tunnel in. Duidelijk zichtbaar, de draaiing. Aan het begin van de tunnel zie je het licht aan het eind niet….
IMG_6872 verkl
Soms is de vermoeienis voor de jongste in het gezelschap, de Benjamin, net even te groot, met de stormachtige wind pal voor. Goed dat er dan een moeder met draagvermogen is!
IMG_6875 verkl
Zo, we komen weer bovengronds. “Let op je helm!” Aanvoerder Janko laveert de groep over de enige vloer waar nog geen vast wegdek ligt, moot 10. Hier is nog meer dan een klus te klaren….
IMG_6876 verkl  IMG_6877 verkl
IMG_6880 verkl
Bovengronds gaan we via het ‘jaagpad’ terug naar de uitgang. Meester Henk legt nog even wat uit, je bent schoolmeester of je bent het niet. De groep gaat nog snel even naar de tunnelbouw aan de oostkant, moot 4 tot en met 1.
IMG_6882 verkl
De jongste blauwhelm krijgt individuele begeleiding, de ervaren tunnelwerker links laadt even zijn batterij op…
IMG_6885 verkl
Zo is het specialistische werk van de staaldraadvlechters goed te zien! Wapening is een kracht en behendigheid vergende vaardigheid, heel wezenlijk voor o.a. de tunnelbouw.
IMG_6887 verkl
Nee, zoveel toeschouwers in één keer hebben de wapenaars nog niet eerder gehad….
IMG_6889 verkl  IMG_6890 verkl
IMG_6893 verkl
Een laatste toelichting van excursieleider Janko bij dit tunnelgedeelte. Ja, hou de hand nog maar even aan de helm!

SLOT VOLGT!
©foto’s: jan blaauw, 14 april 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.