NOORDHORN verandert: Groep 6 GBS “De Brug” bij gastvrij GMB – Foto’s 14 april 2014 (Deel 3)

Dinsdag 15 april 2014 – Blogtijdstip: Plm. 17.30 uur.
Drukke dag vandaag voor deze kiekende 65-plusser…. Op stap met uitvoerder Johan en secretaresse Pia, “naar plekken waar je anders niet komt!”  Verrassend, uitdagend, verhelderend. En vermoeiend? Eerlijk gezegd merkte ik daar niets van zolang we onderweg waren, klommen, daalden, bulten bestegen… Vanmiddag was de energie tijdelijk verminderd, maar dat trekt al weer bij. En het heerlijke gevoel blijft! Ontwikkelingen zién, vastleggen, inzicht verruimend, ook voor anderen. Hoe je ook denkt over deze gekozen oplossing wat de wegverlegging van de N355 betreft, het is en het blijft een ‘knap stukje werk’, waarmee vakmensen toegewijd bezig zijn! En of je nou planner bent, of timmerman, bekister, betonstorter, kraanmachinist…. Wat je doet, is onderdeel van een groter geheel dat langzaam maar zeker resulteert in een ‘kunstwerk’: Een verlegde N355 inclusief tunnel en nieuwe brug! (Bijbehorende foto’s komen op http://www.bloeiendonkruid.com)
Terug naar maandagmiddag 14 april jongstleden, toen groep 6 van GBS “De Brug” ondanks de stormachtige wind op de fiets naar Noordhorn kwam en gastvrij werd onthaald bij aannemer GMB. Deel 3 van een aansprekende reeks:
IMG_6843 verkl
Naar buiten dus, van de kantine van GMB naar de tunnelkuip aan de noordwestkant! Achter excursieleider Janko Haaksema aan, die deze afleiding zichtbaar genoegen deed!
IMG_6844 verkl  IMG_6845 verkl
Prachtig gezicht, de kinderschare met begeleiding, allemaal in opvallende hesjes en veiligheidshelmen in de huiskleur van GMB. Pas op, hou de helm vast! Waait zo af!
IMG_6846 verkl
Gewerkt wordt er natuurlijk ook! De betonstorters komen woensdag 16 april aanstaande voor de v loer van moot 5! Voorman Arjan waarschuwt: “Aan de slag, mannen! Ik zie JB met zijn fototoestel…”
(Zo lang daarbij een lach de gezichten siert, werkt het positief! Iets anders is dat sommige zwart-wit-denkers van mening zijn dat er alleen maar wordt gewerkt, als ik sta te kieken…. Dat is overdreven! De GMB-bouwwereld op zijn kop! Zo vaak ben ik nou ook weer niet bij de tunnel, dan waren de vorderingen lang niet zo opvallend geweest…)
IMG_6847 verkl
Avontuurlijk, de loopbrug, de harde wind blaast je haast ondersteboven… Zet je schrap!
IMG_6848 crop verkl
Hand aan de helm!
IMG_6849 verkl  IMG_6850 verkl
Zijn we er allemaal? (Altijd weer wachten op de fotograaf…) Dan gaan we naar beneden…
IMG_6851 verkl
De kracht van de noord-noordwestenwind, niet te onderschatten! Maar beneden wacht de beschutting van de tunnelwanden!
IMG_6854 verkl
Voorbeeldig!
IMG_6855 verkl
Zicht vanaf de loopbrug richting de eerste overdekte moot, moot 4, waarover de ‘noodweg’ is aangelegd! (Voor wandelaars en fietsers, auto’s rijden om via de Langestraat Noord). De gewapende vloer van moot 5 ligt er ‘mooi verroest’ bij…
IMG_6856 verkl
Beneden op de tunnelvloer, moot 6, geeft Janko Haaksema nog enige uitleg over de tunnelbouw. Toch een voorrecht, ook voor deze kinderen (al beseffen ze dat niet eens zo zeer), dat ze tot de eerste ‘burgers’ behoren die door een deel van de tunnel hebben gelopen…..
IMG_6857 verkl  IMG_6857 crop verkl
En er is altijd wel eentje bij die de fotograaf in de gaten houdt! Prima zaak!
IMG_6858 verkl
Deze groep 6 blijft belangstellend, heel positief! De tunnelopening bij moot 4 lijkt niet zo groot en breed, maar daar kunnen echt wel twee vrachtwagens elkaar passeren! (Nee, inhalende vrachtwagens in een tunnel?! Dat is een soort nachtmerrie…)

IMG_6859 verkl
Specialistisch werk! Wat een stangen, wat een bevestigingsmateriaal! Dat ze daar allemaal wijs uit kunnen worden…
IMG_6860 verkl
Nog even kijken of Raymond en Rick (of Rik?) echt wel aan het werk zijn…. En dan gauw achter de groep aan… Tot later!

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 14 april 2014  (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.