NOORDHORN verandert: Gastvrij GMB ontvangt groep 6 GBS “De Brug” Zuidhorn – Foto’s 14 april 2014 (Deel 2)

Dinsdag 15 april 2014 – Blogtijdstip: Plm. 9.30 uur.
Halverwege de aprilmaand lijkt de klad te komen in het al te fraaie voorjaarsweer. De wind heeft weliswaar kracht verloren, vergeleken bij maandag 14/04, maar de grijsheid is er, en de nattigheid af en toe ook…  Straks op stap naar “de andere kant”, nu eerst nog wat meer beelden van het bezoek dat groep 6 van de GBS “De Brug” onder leiding van meester Henk de Ruiter (en begeleid door 4 ouders) gistermiddag aan het GMB-gebouw en het tunnelterrein bracht:
IMG_6827 verkl
Janko Haaksema, uitvoerder/omgevingsmanager/voorlichter bij GMB, in een andere rol (en in een bij het publiek minder bekende outfit), staat klaar met aanwijsstok en klikapparaat. Deze morgen is hij GMB’s educatief medewerker die groep 6 van “De Brug” gaat vertellen over het tunnelproject en de bruggenbouw. Bovendien gaat de groep een kijkje nemen op het tunnelterrein.
IMG_6828 verkl
Meester Henk de Ruiter, strategisch gepositioneerd, en zijn groep volgen geboeid, en kritisch, de woorden en de beelden van Janko Haaksema. Vragen komen er ook, gelukkig, én antwoorden. “Zijn wij de eerste school die hier komt kijken?” (Ja, wel de eerste basisschoolgroep; eerder kwamen er al wel studenten van hogeschool en universiteit). “Waarom mogen wij hier wel komen?” “Omdat jullie zelf het initiatief namen, je wilde het graag eens zien!”
IMG_6829 verkl
Niet alleen de tunnel kwam ter sprake, ook de brug. (Krijgt de langste betonleggers ter wereld!) Jammer genoeg bleef er te weinig tijd over om samen naar de bouwput van de brug te gaan. “Maar ze kunnen in ieder geval op de Dag van de Bouw, op 24 mei, een kijkje gaan nemen!”
IMG_6833 verkl  IMG_6835 verkl
Na de inleiding en de ‘lichtbeelden’ gaan we op stap naar het tunnelterrein. Maar eerst iedereen voorzien van een hesje en een helm! Secretaresse Pia deelt uit, geassisteerd door de aanwezige ouders. En de fotograaf moet natuurlijk weer zo nodig kieken….
IMG_6832 crop verkl
“Hoe vind je me? Ja, de helm moet er nog bij!”
IMG_6834 verkl
Nog zo’n opvallende verschijning, veiligheid bevorderend!
IMG_6837 verkl  IMG_6839 verkl
Knap lastig, het op maat maken van de helmen… Anders vallen ze zo van de kinderhoofden (of van een ‘kiekerkop’…), of waaien ze eraf, met de maandagstorm….
IMG_6838 verkl
Zien ze er niet prachtig uit?
IMG_6841 verkl

Meester Henk neemt nog even het woord. “Goed luisteren allemaal!” En dat doen ze! “Jullie volgen allemaal meneer Haaksema, kijk goed uit, let goed op!” Komt helemaal goed, we gaan naar buiten!

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 14 april 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.