NOORDHORN verandert: Gastvrij GMB ontvangt schoolgroep GBS “De Brug” Zuidhorn (Deel 1)

Maandag 14 april 2014 – Blogtijdstip: Plm. 21.15 uur.
Vanavond toch nog even een rondje gelopen, ondanks de stevige, gure wind… Een enkel buitje gehad, maar toen waren we ook meteen steenkoud… (Het deed gewoonweg zeer aan je gezicht…! Binnen ook niks meer wend, ja…) Ter compensatie: We zagen op een zeker moment een fantastische regenboog, helemaal compleet! (Potten met goud???! Vergeet ze maar….)
Vanmiddag op bezoek geweest bij GMB-kantoor en tunnelterrein, samen met een groep kinderen (9 à 10 jaar), leerkracht en ouders van de Geref.Basisschool “De Brug” uit Zuidhorn. Ontvangst door uitvoerder/omgevingsmanager/voorlichter Janko Haaksema en secretaresse Pia Postma, prima geregeld. Nogal wat foto’s gemaakt, die komen deze week (voor een deel) op de weblog, in afleveringen. Nu een voorproefje:
IMG_6146 verkl
De schoolgroep van GBS “De Brug” met meester De Ruyter en 4 begeleidende ouders, op de fiets vanaf de Boslaan in Zuidhorn.  Stalling van de stalen rossen bij Bé-Jo, waar ze in eerste instantie wel zullen hebben opgekeken van zoveel potentiële klanten op tweewielers… Het neerzetten van de  fietsen vormde overigens geen bezwaar, hier was meer ruimte dan aan de voor- of de westkant van het dubbele gebouw.
IMG_6147 verkl
Kinderen en begeleiders op weg naar de ontvangst bìnnen, via de deur met opschrift “Uitvoering”. De stoelen stonden al klaar, inleider en begeleider Janko Haaksema was nog even met technische voorbereidingen bezig. Geen probleem, kinderen, meester en ouders hadden na de stevige trap tegen de wind in wel even behoefte aan enkele seconden rust….
IMG_6148 verkl
Wat er binnen gebeurde, en daarna weer buiten? Dat vertellen we bij de volgende, échte reeks foto’s!
Tot later!

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 14 april 2014 (Canon Powershot A495)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.