NOORDHORN verandert: Bezoek groep 6 GBS “De Brug” aan gastvrij GMB – Foto’s 14 april 2014 (Deel 5, slot)

Woensdag 16 april 2014, blogtijdstip: Plm. 20.30 uur.
Eerst even dit: Donderdag 17 april is de ‘noodweg’ voor ALLE VERKEER gesloten, dus ook voor fietsers en voetgangers, in verband met al te druk bouwverkeer!

Heerlijke dag, deze zonnige woensdag met aangename temperatuur. Niet meer de stormachtige wind uit noordelijke richting die afgelopen maandagmiddag de kinderen van groep 6 (GBS “De Brug” Zuidhorn) bijna ‘onthelmde’ tijdens hun bezoek aan het tunnelterrein bij de Langestraat Zuid. Ook de begeleidende moeders en meester Henk moesten attent blijven, net als GMB-secretaresse Pia en de kieker/schrijver van deze blog… Alleen aanvoerder Janko Haaksema, in het dagelijkse GMB-leven uitvoerder/woordvoerder/omgevingsmanager, maar nu educatief medewerker, leek geen “Oeps-daar-gaat-mijn-helm-angst” te kennen… Bij hem zat het blauwe hoofddeksel als gegoten, waarschijnlijk gewenning. Met de helm op geboren?!
Vandaag de laatste serie foto’s van het groep-6-uitstapje, een alternatieve schoolmiddag. (Jammer dat “De Brug” niet naar ‘de brug’ kon gaan door tijdgebrek, te veel wachtende ouders bij school, maar dat kan op 24 mei a.s. alsnog! De Dag van de Bouw, door GMB georganiseerd, open dag voor tunnelterrein en NVH-brug!)
IMG_6894 verkl
Ja, die kant gaan we ook nog even op, naar die reuzen kraan!  Wel achter meneer Haaksema blijven, we moeten de weg over! In de verte blijft de meter van Geomaat cijfermateriaal verzamelen. Een belangrijke ploegspeler, al lijkt hij voornamelijk te soleren…
IMG_6896 verkl  IMG_6897 verkl
Daar gaat de fleurige karavaan met blauwe helmen, gele en oranje hesjes….
IMG_6898 verkl
Kraanmachinist Brutus is wel blij met deze afleiding van de dagelijkse takelbesognes. Hij wil ook wel even wat mogelijkheden laten zien, met zijn beweegbare cabine….
IMG_6901 verkl  IMG_6902 verkl
Knap! “Hij kan zelfs slapen in zijn cabine!” Waarop even later een van de kinderen voor alle zekerheid toch maar even vraagt, of dat werkelijk wel eens gebeurt…
IMG_6904 verkl
Tripleider Janko Haaksema geeft nog wat informatie over dit deel van de tunnel en dan gaat de groep vlot terug naar de GMB-kantine. Afsluiting van een geslaagde middag!
IMG_6907 verkl
Zo te zien is er nu toch wat minder wind….
IMG_6908 verkl  IMG_6909 verkl
En altijd weer die fotograaf die de rij sluit….. Waarom loopt die man nou nooit eens vooraan… Al die ruggen…. (Ik vrees dat de conditie niet toereikend is…)
IMG_6910 verkl
Terug bij het uitgangspunt, de GMB-kantine! Alle kinderen worden verrast met een ‘aandenken’ aan deze middag en ook de volwassenen worden niet vergeten! Dank! Meester Henk laat even zien wat er in het doosje zit, voordat iedereen begint “uit te pakken”…. (Sommigen kunnen dat heel vlot!)
IMG_6915 verkl
De kinderen gaan weer naar Zuidhorn terug, toch wat ‘kleurlozer’ dan tijdens de excursie. (Vreemd gezicht, zo zonder helm…) Met dank voor GMB in de persoon van Janko Haaksema maar ook regelaarster Pia, de GMB-secretaresse! Geslaagde middag!

©foto’s: jan blaauw, 14 april 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.