NOORDHORN verandert: Streep door BUSHALTE Schippersstraat???!

 

Al een paar keer heb ik me hardop afgevraagd wat er met de bushalte ter hoogte van de Schippersstraat zou gaan gebeuren. Door de werkzaamheden in het kader van de wegverlegging N355 moesten beide abri’s wijken. Eentje staat te verkommeren bij het tunnelterrein, de andere is er nog wel bij de westkant van de Schippersstraat, maar heeft geen herkenbare functie meer en is al het slachtoffer geworden van een of meer bekladders.
IMG_5863 verkl
Ik heb al eens navraag gedaan bij de woordvoerder van aannemer GMB (Janko Haaksema), maar die maakte me duidelijk dat dit geen onderdeel van het Project Noord-Zuidhorn is. De aannemer is hiervoor niet verantwoordelijk, ik moest bij ‘de overheid’ zijn..
Vraag hierover gemaild naar Yvonne Arnst, de communicatie-adviseur van de Provincie Groningen. (Ik ging er namelijk vanuit dat het openbaar vervoer + de haltes een aangelegenheid van de Provincie zou zijn…) Yvonne Arnst deed navraag, maar kreeg te horen dat de bushaltes onder de gemeente vallen. Zij was zo attent mijn vraag meteen door te sturen naar Bert Groenewolt van de gemeente Zuidhorn. (Zij kreeg hem telefonisch niet te pakken, “in bespreking”). Bert kende in zijn nabijheid een collega die nog dichter bij het OV-vuur zit: Kor de Boer. Van hem kreeg ik vlot antwoord (en dat was een plezierige ervaring!):
Geachte heer Blaauw,
In uw e-mail van 23 maart jl. vraagt u zich af wanneer de bushalte aan de Schipperstraat weer wordt hersteld.
Het is de vraag of de bushalte weer in ere wordt hersteld gelet op het beperkt aantal in- en uitstappers.
Dorpbelangen is gevraagd aan te geven hoe ze tegen het verwijderen van de bushalte aankijkt. 

Met vriendelijke groeten,
K. de Boer
beleidsmedewerker Ruimte & Welzijn
gemeente Zuidhorn.

De inhoud van de snelle reactie van de gemeente Zuidhorn was dus minder prettig… Nadat de bussen uit de dorpskom waren “verjaagd”, werden er twee stopplaatsen geschapen. Een met een dure keerlus bij de Langestraat Noord, aan de rand van de N355, met een keuzeknop. De tweede direct aan de N355 bij het eind van de Schippersstraat, ook met fietsensstanders, het makkelijkst bereikbaar voor de meeste mensen in het dorp. Aangezien er steeds minder ‘vaste bussen’ langs kwamen en je, om een ‘bus te bespreken’, minstens twee uur van te voren dient te bellen, verminderde het aantal busklanten langzaam maar zeker. Bovendien, “iedereen” heeft toch een auto? Nu de bushalte bij de Schippersstraat noodgedwongen tijdelijk moest worden opgeheven, is het blijkbaar ook meteen een ‘doodvonnis’… En nog begrijpelijk ook, als er toch nauwelijks meer iemand gebruik maakt van deze voorziening. Uit informatie van Jennifer Moesker (voorzitter Dorpsbelangen Noordhorn) blijkt dat dit onderwerp nog niet op de agenda van een bestuursvergadering heeft gestaan, er is dus nog geen Dorpsbelangenstandpunt. Veel vertrouwen in het herplaatsen van de bushalte, eventueel dichter naar de brug toe, heb ik niet. Ik heb zelfs het idee dat het verreweg de meeste inwoners van ons dorp geen moer uitmaakt. Waar maak je je druk om? Wie gaat er anno 2014 nou nog met de bus??!! Wat leven we toch in een luxueus tijdperk! (JB)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.