NOORDHORN verandert: Zondagse foto’s van 23 maart 2014 – O.a. over de tunnelbouw…

Dinsdag 25 maart 2014 – Blogtijd: Plm. 11.45 uur.
Een laagje ijs op de waterbakken en het dak van de schuur… Maar ook zon, veel zon, al verschijnen er tegen de middag altijd meer wolken. Die ook een versierende functie hebben, kijk maar naar de volgende foto’s die ik met de lutje Canon maakte…. Zondag 23 maart, zó’n dag!
IMG_5907 verkl
Gewandeld via de Langestraat Noord en het fietspad langs de N355. Centraal  woning en bedrijf van makelaardij Achterhof. (Vroeger de boerenstee van o.a. Helmus en Vennema, later de meubelmakerij van Keizer).
IMG_5909 verkl
Bouwput van de tunnel, de plek waar deze week de weg over moot 4 wordt verwerkelijkt. Maar op deze foto zijn de wolken de hoofdrolspelers, zij nemen blijkbaar ook even een kijkje bij het tunnelterrein…
IMG_5911 verkl
De super hijskraan aan de noordwestkant concurreert met de wolken, maar legt het duidelijk af. Beetje zuur voor die grote jongen, maar het leert hem ook enige nederigheid…
verkl
Bij de andere super hijskraan aan de oostzijde ligt een opvallende buis. Waarvoor zou die worden gebruikt??! Er zit een etiket op, maar de tekst kan ik zo niet lezen. Wacht eens…
IMG_5913 verkl
Een Prins pipe… Hoort tot de “geïsoleerde leidingsystemen”” … Functie??!
IMG_5914 verkl
Inmiddels bekende kiek, maar ik laat hem toch nog maar even zien. Ja, hier komt de ” voorlopige weg”  over, 4 meter breed. Eenrichtingverkeer… Wel het dorp in, hier, maar eruit via de Langestraat Noord… (Geldt niet voor langzaam verkeer….)
IMG_5918 verkl
Weekendrust voor de grijsrode, kleinere Wieringa-grijper. En op moot 3 zijn nu inderdaad geen vlechters te zien, op zondag wordt er niet gewerkt….

©foto’s: jan blaauw, 23 maart 2014 (Canon Powershot A495)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.