NOORDHORN verandert: Tunnel huilt, tunnel lacht…. Foto’s 21 maart 2014

Beelden van zonnige donderdag 20 maart 2014: www.bloeiendonkruid.com

Zondag 23 maart 2014 – Blogtijd: Plm. 22.30 uur.
Nee, het lukt me niet om alle foto’s te verwerken voordat de nieuwe werkweek begint… (Het heeft te weinig geregend de afgelopen week). Vrijdag 21 maart jongstleden was een dag met twee gezichten. ’s Morgens uren lang gestaag vallende regen, geen weer voor fotografen en ook de tunnelbouwers zullen wel even met de wenkbrauwen hebben gefronst. ’s Middags klaarde het op, maar toen was het al een uur of twee, half drie…. Toch nog even langs de tunnelkuipen gelopen, gekiekt en gekeken… Niet veel werkvolk meer, de laatsten der week-12-Mohikanen… Beelden:
IMG_5863 verkl
Vanaf de westkant van de N355 een foto gemaakt van de Schippersstraat. In beeld de concretisering van maatregelen om sluipverkeer tegen te gaan. Links de werkloze abri, waar blijft de nieuwe bushalte???!
IMG_5864 verkl  IMG_5866 verkl
De situatie bij moot 4, waarover de nieuwe Langestraatverbinding wordt aangelegd. De GMB’er die regelmatig de kleine Wieringa-grijper bestuurt, loopt over het tunneldeel richting huize Wieringa. Gevolgd door een kiepwagen met vulzand. Het tunneldak houdt! (Geruststellend!)
IMG_5869 verkl
De kiepwagen lost zijn zand dicht bij de afrastering, schuin voor het pand van de Kruizinga’s. Er kan nog wel wat meer bij….
IMG_5870 verkl
De Wieringa-VOLVO heeft ook nog steeds dienst…. Daar gaat opnieuw een forse hap Noordhorner aarde…. Wie wordt de gelukkige ontvanger? Verdere afvoer komende maandag….
IMG_5871 verkl  IMG_5872 verkl
De Volvo-arm met de vulbak gaat wederom de diepte in en verdwijnt uit het zicht…. Er is een gigantische kuil gegraven in enkele dagen tijd…. Wie herinnert zich nog de noodweg die Langestraat Zuid met de Industrieweg verbond??? (Even terugscrollen naar voorgaande blogs….)
IMG_5873 verkl
Van rechts komt de kleine Wieringa-grijper die het gebrachte vulzand te lijf wil… “Wacht maar, ik maak je met de grond gelijk!”  Op de achtergrond twee doorzettende staaldraadvlechters, die deze dag eindelijk weer de zon zien en ervan genieten…
IMG_5875 verkl
Complicatie! Een heester van de Kruizinga’s verkommert en wordt verplaatst, per Wieringa-transport. (Mevrouw Kruizinga neemt v oor alle zekerheid een kiek!)
IMG_5876 verkl
Moot 4, met zand bedekt en half met het ‘vasteland’ verbonden… Op de rechterhelft komt de weg te liggen. Links de veiligheidszone, zodat niet meteen na openstelling Noordhorners de afgrond van moot 5 in duikelen…. De resterende open ruimte zal de komende dagen snel worden gedicht, vermoed ik…
IMG_5878 verkl  IMG_5879 verkl
Operatie “groentransport” geslaagd? Kruizinga zet de schep weg, mevrouw Kruizinga bergt de camera op…. Als de conifeer nou maar “aanslaat’….
IMG_5880 verkl
De bestuurder van de kleine Wieringa rapporteert: “Struik verplaatst, vrijdagmiddag 21 maart 2014, tijdstip 15.07 uur. Actief begin van de lente….”
IMG_5881 verkl
De vlechters gaan onverdroten verder, laten zich niet afleiden, noch door zandauto’s, noch door Kruizinga-heesters…. De eerste, echte lentezon 2014 bekroont hun werk… Daar rust zegen op! (De regen was er ’s morgens al…)

©foto’s: jan blaauw, 21 maart 2014 (Canon Powershot A495)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.