NOORDHORN verandert: Wegverlegging N355 – Tunnelstand van zaken – Foto’s 19 maart 2014 (Deel 4, slot)

Zie ook:  www.bloeiendonkruid.com

Zaterdag 22 maart 2014 – Blogtijd: Plm. 10.00 uur.
Al vroeg op vanmorgen, gewekt door de zon en de vogels… Eruit, blijven liggen levert te veel luchtwegproblemen op, hoesten is geen hobby van mij…. Tijd voor het afronden van de foto-hoeveelheid van donderdag 19 maart jongstleden, vooral tunnelbeelden, het hemd is nader dan de rok… (De tunnel ligt nu eenmaal het dichtstbij….):
IMG_5250 verkl
Boven de tunnelkuip aan de oostkant (de moten 4 tot en met 1, van voor naar achteren) hangt een bekistingspaneel, bedoeld voor de rand van het dak van moot 3. Daar komen aanstaande vrijdag 28 maart de betonstorters, als alles volgens planning verloopt. (Zie het weekbericht van Yvonne Arnst). Op de voorgrond leidt grondkundige Mulder ‘de groene helm’ rond. Iemand van Hak denk ik die zich vooral om kabels en andere leidingen bekommert. (Nee, geen groente….)
IMG_5249.crop2 verklJPG
Sprekende foto van Mulder die inmiddels aardig thuis is wat Noordhorn Zuid aangaat….
IMG_5254. verklJPG
Het bekistingsdeel wordt door allrounder Henk (?) en collega in ontvangst genomen. Rechts, aan de buitenkant, een andere GMB-timmerman die meewerkt aan het bevestigen van deze bekisting.
IMG_5255 verkl  IMG_5256 verkl
Soms is zo’n bungelend bekistingsdeel wat wispelturig, hangt ie te jennen…. Moet je als ontvanger oppassen geen opdonder te krijgen… Met zijn drieën moet het lukken….
IMG_5257 verkl
De Staphorster komt in beeld, rechtsonder. Meestal heeft dat een positieve invloed op wat er aan de gang is… Zonder opsmuk of bombarie regelt hij zijn klussen en heeft blijkbaar indirect ook invloed op klussen van anderen, want even later is het bekistingsdeel getemd…
IMG_5258 crop verkl  IMG_5260 crop verkl
IMG_5262 verkl
Intussen zit iets verderop de chauffeur van de Zwama-kiepauto in zijn cabine, zonnebril op. En communicerend… Of lijkt dat maar zo?
IMG_5263 verkl
Balancerend een probleem oplossen… Bij moot 6… Je moet geen modder aan je laarzenzolen hebben…
IMG_5264 crop verkl  IMG_5266 verkl
Assistentie beneden… “Is die kieker er nou al weer???!”
IMG_5265 verkl
Met deze steile-wand-GMB’er en zijn maat met beide benen op de tunnelgrond nemen we afscheid van weer een vlottende tunnelwerkdag! Tot nu toe geldt het motto: “Een heel enkele keer zit het wat tegen, maar vaak zit het mee!”

©foto’s: jan blaauw, 19 maart 2014  (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.