NOORDHORN verandert: Naamcorrectie + Afsluiting Langestraat Zuid — Foto’s 17 maart 2014 (Deel 1)

Maandag 17 maart 2014 – Blogtijd: Plm. 21.00 uur.
Vanmorgen op weg naar het bloedprikken in het Cultureel Centrum in het grootdorp (in Zuidhorn wordt zelfs het bloedprikken tot een culturele gebeurtenis verheven!)  de gewenning aanschouwt wat betreft de afsluiting van de Langestraat Zuid. Wie er echt moest wennen? De oude verkeersbrug tussen Noord- en Zuidhorn! Raakte van slag door de wijziging van de verkeersstromen… Meteen stond maandagmorgen in de spitsuitloop alles vast, beetje chaos was er wel. Geen paniek, snel opgelost. Verder liep het gesmeerd, in ieder geval de minuten dat ik in de buurt bleef van dit actieterrein. Vanmiddag een andere afspraak, niet meer gekeken. Vanavond er langs gewandeld. Er staat een Wieringa-grijper bij moot 4, er liggen bielzen als loopplanken, de betonplaten zijn uit de ‘noodweg’ verwijderd en afgevoerd. Een handvol foto’s, maar eerst een correctie. Ik heb het een paar keer over uitvoerder Johan gehad, maar dat moet, als ik het goed heb gehoord, Arjan zijn. Mijn verontschuldigingen! (Geef ik verkeerde informatie, tik me op de vingers!)
IMG_4875 crop verkl
Geen Johan, maar Arjan!
IMG_5756 verkl
Vanmorgen, voordat ik de Schippersstraat insloeg, eerst naar de Langestraat Zuid. Ik wilde zeker weten dat de afsluiting was gerealiseerd. Je weet maar nooit in deze vreemde, gekke, rare wereld…
IMG_5757 verkl
De wegafscheidingen en de betonplaten liggen er nog… Op de achtergrond worden de metalen steunplaten uit de grond getrild en naar elders getransporteerd.
IMG_5758 verkl
De verlaten ‘noodverbinding’ tussen de Langestraat Zuid en de N355/Industrieweg. Nu functieloos liggend in de ruimte… Niet lang meer…
IMG_5760 verkl
Terug dus, ik kan er echt niet langs.. Nu dus door de Schippersstraat en om de rotonde heen richting Industrieweg. Gelukkig is het nog steeds GMB-goedgezind-lenteweer! Mooie lucht!
IMG_5762 verkl
Er hoeft maar even iets afwijkends te gebeuren (een achteruitrijdende vrachtwagencombinatie van Top Trans bijvoorbeeld), of het staat vol met diverse verkeersdeelnemers. Nee, geen chauffeurs die elkaar in de haren vliegen of de huid volschelden… gemoedelijkheid troef. Of is dat schijn?

VERVOLG op http://www.bloeiendonkruid.com
©foto’s: jan blaauw, 17 maart 2014 (Canon Powershot A495, uitgezonderd de eerste foto, uitsnede van foto van 13 maart, gemaakt met de Canon EOS D400)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.