NOORDHORN verandert: Weekendsituatie tunnelbouw- stremming op komst! Foto’s 15 maart 2014

Meer Noordhorn???!!  Zie www.bloeiendonkruid.com

Zaterdag 15 maart 2014 – Blogtijd: plm. 21.30 uur.
Foto’s die ik vandaag terloops maakte, toen we de tunnelkuipen passeerden. Weekendsituatie…. Met een extra machine die zijn giek fier de lucht in steekt, ondanks het feit dat het weekend is… Machine voor het verwijderen van de metalen steunplaten? Komende maandagmorgen om 7.00 uur wordt de verbinding tussen de Langestraat en de N355/Industrieweg afgesloten! Vanaf dat moment is de automobilist aangewezen op de Langestraat Noord, even omrijden dus… De fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de Schippersstraat. De stremming duurt naar verwachting twee weken, als het tegenzit, langer. De bedoeling is dat er daarna eenrichtingverkeer wordt ingesteld in (een deel van?) de Langestraat. (Zie weekbericht 11 Provincie Groningen). Nadere informatie volgt ongetwijfeld.
IMG_5744 verkl
Naderend vanaf de brug, vanaf de zuidkant dus. Een gastkraan op het terrein van de tunnelkuip oost…
IMG_5745 bew.verklJPG
Een SANY-kraan. Stond die eerst bij de NVH-brug, aan de zuidkant? Zal wel worden gebruikt om de metalen platen te verwijderen aan de zuid- en de noordkant van moot 4. En daarna, of bijna gelijktijdig opvullen met grond…
IMG_5746 verkl
De tunnelkuip oost, met zicht op de zuidkant van moot 4. De bekisting is verwijderd, er zitten nog wat pinnen in de muur, that’s all… Rechts de metalen wanden die worden verwijderd. Kan wel wat kabaal geven, omwonenden zijn gewaarschuwd.
IMG_5747 verkl
De tunnelkuip oost, maar nu met zicht op de noordkant. Ook hier is al vulzand gebruikt, steken de metalen platen met hun kop boven het zand uit… Net genoeg om ze “beet te pakken”… Aan deze kant zit nog wel bekistingsspul aan de wand, gaat er maandag af…
IMG_5751 verkl
Aan de noordwestkant ziet het beeld er zo uit… De moten 6 tot en met 10… Links en rechts zijn de meeste bekistingen in moot 6 weggehaald… Dat ging niet zonder slag of stoot (Daarover later meer op www.bloeiendonkruid.com) Ook op deze tunnelwanden is reliëf aangebracht. Betekenis: De lijnen van de doorsneden grondlagen….
IMG_5750 verkl  IMG_5749 verkl
De beide tunnelwanden van moot 6, waar de bekistingspanelen wat moeizaam af gingen…  Kwam dat door het reliëf??! Of waren de bekistingspanelen niet voldoende ingestreken met de “olie”, die vastplakken moet tegengaan??!
IMG_5752 verkl
Ter herinnering de huidige “noodverbinding” van Langestraat Zuid met N355 en Industrieweg. Deze fungeert als zodanig tot maandagmorgen 17 maart, 7.00 uur. Dan is het “Schluss”! (Komt nooit meer terug!)
IMG_5753 verkl

©foto’s: jan blaauw, 15 maart 2014 (Canon Powershot A495)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.