NOORDHORN verandert: Tunnelbouw N355 + Scheepvaart Van Starkenborghkanaal – Foto’s 12 maart 2014 (Deel 2)

Meer Noordhorn???!  www.bloeiendonkruid.com

Donderdag 13 maart 2014 – Blogtijd: plm. 12.00 uur.
Bijna etenstijd, misschien lukt het nog net om de rest van de foto’s van gisteren te laten zien. Vandaag opnieuw zonnig, gisteren zonnig, eergisteren, de hele week….
IMG_5726 verkl
Ja, hier waren we gebleven, bij de tunnelkuip oost… De bekisting wordt verwijderd van moot 3. Verder naar achteren worden de muren in opbouw van moot 1 bekist. (Deze moot 1 blijft open).
IMG_5727 verkl
’s Middags wandel ik nog eens richting tunnelbouw. (Het is inderdaad verslavend…) De zon lijkt wat naar rechts opgeschoven. Verdere hoofdrolspelers blijken dezelfde… Rechts nog net zichtbaar de Staphorster, samen met uitvoerder Johan (in blauwe overall). In de GMB-grijper de onverwoestbare blauwe kapitein… De kraanmachinist zit niet in zijn cabine. Staat hij ervoor??!
IMG_5729 verkl
Met de grijper wordt vulzand geschoven in de diepte aan de zuidkant. Zodanig dat de damwandplaten er niet helemaal onder verdwijnen… De platen moeten er nog uit. De Staphorster springt steeds bij, moderne Manus-van-alles, multifunctioneel inzetbaar.
IMG_5730 verkl  IMG_5731 verkl
Uitvoerder Johan communiceert met de blauwe kapitein, er is iets onduidelijk, of hij heeft iets verloren, is iets kwijt. Hamer onder het zand? Duimstok laten liggen? Op zoek!
IMG_5732 verkl
De Staphorster gelooft het wel voor vandaag….
IMG_5735 verkl
Dit is de diepte aan de zuidkant. Je hoeft niet te glijden of te glibberen, je kunt via de trap… Achteraan druppelen de werknemers binnen, het einde van deze zonnige werkdag is nabij. Naar huis! (Zwolle en omstreken?)
IMG_5737 verkl
Uitvoerder Johan is terug in ‘de bovenwereld’ en onderhoudt zich met de net teruggekeerde werknemers….
IMG_5737 crop verkl
Uitsnede: “Wie heeft mijn duimstok gezien??!” O, het is toch wat anders, er komt een plattegrond aan te pas. Volgende dag dan maar….
IMG_5738 verkl
Ommetje via het Van Starkenborghkanaal, waar de grote “Nadorias” (Harderwijk) in tegenlicht nadert. Binnenvaarder van 110 meter lang en een tonnage van 3275!  Containervervoer! Als het kanaal dieper en breder is en de nieuwe bruggen hoger, komen er nog grotere voor meer containers….. Wordt ons welbevinden nog groter….
IMG_5739 verkl  IMG_5741 verkl
Het is net of de brug kleiner wordt, als zo’n big boat nadert….
IMG_1630 verkl
Bij huis aanbeland zie ik dat de buurkinderen een (voor mij) nieuw spel spelen: Tengen. Combinatie van tennis en..??? Voorjaarsactiviteit! (Ja, bij ons kan dat nog op straat….)

©foto’s: jan blaauw, 12 maart 2014 (Canon Powershot, A495) De laatste foto is met een Canon EOS 60D genomen (Canon Zoomlens 17-85)

 

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.