NOORDHORN verandert: Rabobus weg, stremming, voortgaande tunnelbouw N355 – Foto’s 13 maart 2014 (Deel 1)

Donderdag 13 maart 2014 – Blogtijd: Plm.21.15 uur.
Weer zo’n compleet zonnige dag in maart, “we leven ver boven onze stand”, aldus de weerman, “vanaf vrijdag 14 maart wordt het weer gewoner….” Normale temperaturen, kans op regen, kille noordwestenwind…. Zo’n ongewoon weekje beviel me anders wel, en de tunnelbouwers ook! De hele week al fluitend naar hun werk en opgeruimd naar huis terug. Het bevalt ze wel in Noordhorn, al moeten ze er een eindje voor rijden….
IMG_4771 verkl
Op weg naar de tunnel een brief van de Rabobank gelezen, bevestigd aan de bus bij het “Snuusterhörntje”, de voormalige supermarkt van Hummel, en IJbema… En zat hier eerst niet een fietsenzaak? Terug naar de brief:
De RABOBANK haalt de bus weg waarin je overschrijvingen kunt deponeren, met ingang van 14 april aanstaande. Kun je daarna de overschrijvingen alleen met gratis beschikbaar gestelde enveloppen versturen, of gaan internetbankieren….
IMG_4775 verkl
Een stralend eendenpaar, dat geen weet heeft van Rabobankoverschrijvingen… Het vrouwtje weet minuten lang van gekkigheid niet wat ze moet doen… Koppie onder, nog eens, sputteren, spatteren, veren schudden…. Hormonen?
IMG_4973 verkl
Toch nog maar even op de kiek gezet, het informatiebord met de mededeling over de stremming van 17 maart tot en met 28 maart aanstaande. Het bord staat zo verdekt opgesteld tussen de bomen, valt lang niet iedereen op… Je moet immers ook je aandacht bij de weg houden, de bocht om….
IMG_4778 verkl
Een eenzame steigerbouwer bij moot 1 van de tunnel, waar nog moet worden bekist en gewapend. En daarna beton gestort, maar niet voor het dak, want dat komt daar niet, moot 1 blijft open….
IMG_4779 verkl
Kijk, er vliegt al weer van alles door de lucht… Een pakket bekistingsdelen, voor het dak, of het dek, naar gelang het spraakgebruik wil… (Wie zei daar spraakgebrek???!) Van Wieringakant naar Kruizingakant. En de Staphorster maar “vörken”…. (= rennen)
IMG_4780 verkl
Links staat ie al te wachten, terwijl hij eerst het pakket heeft samengesteld en met riemen (banden…) heeft vastgesnoerd op de voorraadplek in de zuidwesthoek (is de Wieringakant). En toen bijna hollend naar de andere kant, omlopen natuurlijk… Nee, hij durft het niet aan om op het pakket mee te liften…
IMG_4781 verkl
Het pakket is schuin boven de steigerbouwers die geen oog hebben voor het dreigende gevaar. Of zoveel vertrouwen in de transportcollega’s dat ze niet eens hoeven te kijken…
IMG_4783 verkl IMG_4784 verkl IMG_4786 verkl
Het pakket is ter plekke. De Staphorster ‘bezweert’ de zending, maakt dan de ketting los van de hijskraan… En ‘sprint’ dan opnieuw terug naar de zuidwesthoek voor het klaarmaken van de volgende zending. Wat een conditie! (Een mannetje meer is er zeker niet beschikbaar… GMB-Henk zal wel bij de NVH-brug ingezet zijn…)
IMG_4787 verkl
De steigerbouwers… “Heb je die kieker ook weer…!”

WORDT VERVOLGD op www.bloeiendonkruid.com
©foto’s: jan blaauw, 13 maart 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op NOORDHORN verandert: Rabobus weg, stremming, voortgaande tunnelbouw N355 – Foto’s 13 maart 2014 (Deel 1)

 1. Hanna de Vries zegt:

  Goede morgen Jan,

  In het pand Langestraat 18 is géén fietsenzaak gevestigd geweest.
  Mekke Tempel heeft zijn fietsenzaak gehad in het pand, waar nu de fam. Aptroot woont. Langestraat 46.

  Groet, Hanna de Vries – Tweewielerhuis S. de Vries – Noorderweg 2 – Noordhorn.

 2. Tjeert Slagter zegt:

  ik wil hier aantekenen dat er wel degelijk op nr 18 een fietsenzaak heeft gezeten onder de naam Posthuma ook in het pand van melkboer Meerveld heeft een rijwiel handel gezeten en ook noch een smederij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.