NOORDHORN verandert: Van weekbericht 11 Provincie Groningen tot en met vogels in de tuin – Foto’s 14 maart 2014

Meer plaatjes en praatjes van en over Noordhorn? www.bloeiendonkruid.com

Vrijdag 14 maart 2014 – Blogtijd: Plm. 21.45 uur.
De visite van vanmiddag uitgezwaaid, het traditionele avondrondje gewandeld, gedoucht… En nu het weekbericht 11 van Yvonne Arnst (communicatie-adviseur) in opdracht van de Provincie Groningen. Plus wat extra’s, tuinvogels bijvoorbeeld:

Weekbericht week 11
 14 maart 2014

Werkzaamheden in de afgelopen week
Het is de aannemer deze week niet gelukt alle geplande werkzaamheden af te ronden. Er is geen beton gestort voor moot 8 van de tunnelbak (westzijde). Ook bij de brug is geen beton gestort.

Werkzaamheden komende week
Volgens planning wordt nu aanstaande maandag (17 maart) de tijdelijke stalenconstructie in de bouwput van de tunnel grotendeels verwijderd. Dit kan voor de bewoners aan de Langestraat overlast met zich mee brengen. Bij de tunnel wordt komende week het beton gestort voor de wanden van moot 8. Daarnaast wordt gewerkt aan het vlechtwerk van de wanden van moten 2 en 6 en worden bekistingselementen verwijderd en herplaatst. Bij de noordelijke pijler en de landhoofden van de brug wordt dinsdag beton gestort. De kraanschepen werken verder aan het baggeren bij de bochtverruiming en in de omgeving van Aduard.

Afsluiting kruising Langestraat/ Rijksstraatweg
In het weekbericht van vorige week is gemeld dat de Langestraat ter hoogte van de tunnel twee weken niet toegankelijk is voor alle verkeer. Aanstaande maandag, 7 uur ’s morgens wordt de Langestraat afgesloten. De afsluiting is nodig om moot 5 van de tunnel te realiseren. Er wordt een alternatieve route uitgezet via de Schipperstraat. Het autoverkeer wordt gedurende de afsluiting omgeleid via de Langestraat (noordzijde). Tijdens de spitsuren worden bij de Oosterstraat (Moet zijn: Oosterweg; JB) en de Industrieweg verkeersbegeleiders ingezet. Dit is om het wegverkeer in goede banen te leiden. Wij vragen de weggebruiker de instructies van deze verkeersbegeleiders goed op te volgen.

Langestraat vanaf 31 maart
In overleg met de verkeersadviseur van de politie Groningen en de gemeente Zuidhorn is er voor gekozen om de Langestraat vanaf 31 maart toegankelijk te maken voor éénrichtingsverkeer. De komende weken wordt er hard gewerkt om deze datum te halen. Dit is ook afhankelijk van het weer. We houden u hierover in dit weekbericht op de hoogte.

Contactpersoon GMB en noodnummer
De inloopmiddag is maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij het hoofdaannemersbedrijf GMB aan de Industrieweg 5 te Noordhorn. Janko Haaksema (GMB) is voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.
IMG_5742 verkl
Alle stellages zijn verwijderd uit de tunnelkuip aan de oostkant, in ieder geval uit moot 4…. Er resteert nog enig bekistingsmateriaal (aan de noordkant) en de damwandplaten zitten ook nog in de grond. Die zullen, zoals het weekbericht meldt, komende maandag worden verwijderd.
IMG_5743 verkl
Tunnel in de mist…. Links de damwandplaten die nog in de grond zitten en moeten worden verwijderd, voor de hele ruimte wordt opgevuld (en de grond de druk moet overnemen…) Wat links achteraan gebeurt?
IMG_5743 crop verkl
De bekisting is bijna verwijderd bij moot 3, althans aan deze buitenkant op het noorden. Achteraan zijn steigers gebouwd, is bekist, wordt gewapend. Ik dacht bij moot 1, maar volgens het weekbericht is ook dat nog moot 2.
IMG_4981 verkl
Mechielsengrijper in de mist, roerloos…. Stille vrijdag….
IMG_4982 verkl
Het bovenste deel van de noordelijke pijler in aanbouw, waar dus nog geen beton kon worden gestort. Het uitstel wordt blijkbaar gevierd met luide, Nederlandstalige muziek… (Ede Staal had hier beter geklonken…)
IMG_4982 crop verkl
Daar heb je die fotograaf weer….. Beetje narrige reactie, wijzen op de helm…. Terwijl ik keurig op de ‘openbare weg’ blijf…. (Deze keer…) En het is nog niet eens vrijdagmiddag….
IMG_4983 verkl
Een machtig bouwwerk, ook met de mistige achtergrond…. Blijkbaar toch zo gecompliceerd dat het niet tijdig gereed kon worden gemaakt voor de betonstort. Dinsdag dan maar……
IMG_4984 verkl
Ook bij Martens en Van Oord diepe rust, roerloosheid…. Geen Zwama-auto te zien…. Stilte…

IMG_4985 verkl
Een kiepauto in de hoogste stand. Wachten tot de bak naar beneden gaat? Kun je lang wachten, niet goed voor je spataders…
IMG_4987 verkl
Bij de landhoofden op het noordelijke talud is wel enige activiteit, maar zo te zien gaat het vooral om opruimen. Ja, als het beton toch niet komt….
IMG_4988 verkl
De pijlerbewoners op de bovenste etage blijven nog even van het mistige uitzicht genieten…
IMG_4989 verkl
Ook aan de overkant is het bijzonder rustig, al lopen daar wel wat GMB-medewerkers, heel vaag te onderscheiden….
Naar huis dan maar……
IMG_4990 verkl
Van achter het keukenraam gefotografeerd, tuinvogels op de voedertafel. Twee huismussen rechts, maar die andere twee?!
IMG_4990crop verkl2
Mooie exemplaren, vooral dat patroon op hun veren… Vrouwtjes van de groenling? Of zijn het…. Help me!

©foto’s: jan blaauw, 14 maart 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

 

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.