NOORDHORN verandert: Verkeersdode, abri, tunnel, containers……… Foto’s 12 maart 2014 (Deel 1)

Woensdag 12 maart 2014, blogtijd: plm. 22.45 uur.
Toch nog maar even een bijdrage klaarmaken voor deze Noordhorn-weblog….. Vanmorgen tussen 11 en 12 uur langs de N355 gewandeld, van Noord naar Zuid… Via Mokkenburgweg, Industrieweg en kanaal terug, langs de tunnelkuipen, naar huis, visje eten….
Prachtige weersomstandigheden… Het blauw van de lucht concurreerde met het blauw van GMB, en deze keer was de hemel de winnaar…..:
IMG_5713 verkl
De zoveelste verkeersdode dit voorjaar… Meestal voorjaarsverwarde vogels, deze keer een haas? Een kat? Rat? Onherkenbaar….. Op de N355 waar tussen rotonde en afslag Langestraat Noord steeds riskanter wordt gereden. (Idiote inhaalmanoeuvres bijvoorbeeld). Of dit dier daarvan een slachtoffer werd? Zestig kilometer tot voorbij de afslag Langestraat Noord, snel zat….
IMG_5714 verkl
Abri ter hoogte van de Schippersstraat, staat er voor spek en bonen…. Nog steeds is er geen behoorlijke bushalte gecreëerd, blijkt in de praktijk ‘moeilijk’… Het is waarschijnlijk niet belangrijk genoeg….
IMG_5715 verkl
Het azuurblauw wint op punten, de bedrijfswagen nummer twee, de grijper op drie…. Of wint de blauwe trui van de gesprekspartner van de Staphorster? De schaduw op de weg is van de boom die een discutabele positie inneemt, is ie te behouden?
IMG_5716 verkl
Het tunnelkunstwerk, oostgedeelte, moten vier tot en met een, vanaf hier…. De blauwe grijper heeft al heel wat vulzand de diepte ingeduwd… Er kan nog veel meer bij…. De damwandplaten zitten er nog steeds…..
IMG_5717 verkl
Rechts het statief met meetapparaat, even alleen gelaten door de meetkundige van Geomaat…. Aha, hij staat aan de overkant bij de blauwe kapitein, de Staphorster is ook in de buurt en de blauwe trui maakt zich uit de voeten…. Al dat gekiek ook….
IMG_5720 verkl
De tunnelmoten aan de oostkant, bekeken vanaf het fietspad aan de noordzijde… De bekisting van moot 3 wordt er af gehaald, achteraan bij moot 1 opnieuw bruikbaar? (Moot 1 wordt dus niet overdekt…. Moot 2, 3 en 4 wel!)
IMG_5722 verkl
Werkoverleg bij de blauwe grijper, de maatnemer is er ook bij, komt het wel goed….
IMG_5723 verkl
Kijkje aan de overkant bij de moten 6 tot en met 10…. Prachtige silhouetten, o.a. van de verplaatsbare steigers bij de plek waar de verbinding tussen recht en scheef moet worden aangebracht… Menselijke aanwezigheid is er nauwelijks…. Zonverlof?
IMG_5724 verkl
Zoek de mens….. Of is iedereen op cursus?
IMG_5725 verkl
Terug bij de tunnelkuip aan de oostkant. Ook hier zijn de damwandplaten nog niet verwijderd, staat het nieuwe hout er nog, is de randbekisting nog aanwezig… Er valt nog veel te doen voor het weekeinde…. Dan, vanaf maandag 17 maart, wordt de zaak hier gestremd, tot en met 28 maart, naar verwachting. Langzaam verkeer door de Schippersstraat, motorrijtuigen “om de Noord”…..

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 12 maart 2014 (Canon Powershot A495)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.