NOORDHORN verandert: Tunnelbouw N355, bruggenbouw Van Starkenborghkanaal – Foto’s 28-02-2014 (Deel 1)

Zaterdagmorgen 1 maart 2014, plm. 11.45 uur.
Natte bedoening vanmorgen, naar en van de grootgrutter in Zuidhorn. Had nog iets vergeten donderdag… Vrijdagmorgen op de laatste sprokkeldag, was het weer aanvankelijk ook enigszins triest gestemd, donkergrijs. ’s Middags werd het een stuk beter, vrolijker, halfbewolkt en zo….. Fotoverslag van een niet zo drukke wegverleggingsdag, de laatste echte voorjaarsvakantiedag, de eerste van een lang weekeinde…. De tunnel, de NVH-brug, opnieuw de tunnel:
IMG_5654 verkl
De potentiële rolschaatsbaan op het dak van moot 4 is keurig afgedekt met kleden. Nee, niet bang voor zonnebrand in het weekend denk ik… Uitdroging? Of mag het niet te nat worden? De dikke betonlaag kan zo wellicht gelijkmatiger drogen…..
IMG_5655 verkl
Op het dak van de tunnel ‘slechts’ één GMB-plankensjouwer, hij neemt de honneurs waar…. Een dag eerder is er beton gestort (merk Kijlstra, Fries beton, hoop dat het zich goed houdt hier in het Groninger land….), foto’s ervan heb ik niet door verkeerde informatie vanuit de wandelgangen. (Kan eens gebeuren…) Foto’s zijn er wel bij Jan Thijs de Haan: www.janthijs.blogspot.nl
IMG_5656 verkl
Ach, in de diepte naast moot 4 is er toch een tweede GMB’er plankactief! Wiebelend op de steunboomstammetjes….
IMG_5658 verkl
Ondankbaar werk in je eentje, al balancerend! Als GMB’er moet je af en toe ook iets van een circusartiest in je hebben…
IMG_5658 crop verkl
Uitsnede, een getalenteerde GMB’er, komen we nog wel eens tegen!

’s Middags op de Batavus naar de NVH-brug! Fleuriger fotograferen:
IMG_4018 verkl
Zwama-auto ontmoet Mechielsen-kraan op het noordelijke grondlichaam….
IMG_4019 verkl  IMG_4021 verkl
IMG_4022 verkl
Centraal het kunstwerk dat is opgetrokken voor de noordelijke brugpijler. De bekisting is al een heel eind gevorderd. Volgende week zal de wapening worden voltooid. En dan is er heel wat beton nodig voor deze toekomstige steunpilaar! Rechts de “Progress”, met kraan, zich opmakend voor het weekeinde….
IMG_4025 verkl
Wat een stellage! En er wordt nog steeds aan geknutseld! Van de ondergrond (heipalen waarvan de koppen zijn gesneld, waarna er is gewapend en beton gestort…) zie je weinig meer….
IMG_4028 crop verkl
Present! Beetje “achter de poest”, maar verder in goede conditie: Midhorn-correspondent en wegverleggingswatcher Jan Thijs de Haan. Even wapperen met zijn superdunne Canon (een juweeltje!), een verdwaalde automobilist de weg wijzen en dan…hup… naar de volgende kiekhalte!
IMG_4029 verkl
De stijlvolle kraan die met de hand wordt bediend. Stapeltje planken van daar naar hier bij de bekiste pijler. Handig! Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat!
IMG_4030 verkl
Zo ziet de situatie er uit aan de noordkant van de brugbouwput. En aan de overkant van het kanaalwater?
WORDT VERVOLGD op www.bloeiendonkruid.com

©foto’s: jan blaauw, 28 februari 2014  (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.