NOORDHORN verandert: Weekbericht Prov.Groningen + tunnelbouw N355 Foto’s: 27-02-2014

Vrijdagmiddag 28 februari 2014 – plm. 15.30 uur.
De laatste dag van deze ongewoon zachte sprokkelmaand, vanmorgen donkergrijs, vanmiddag halfbewolkt en voldoende zonnig om er een fraaie fotografeermiddag van te maken. Bij de tunnelkuipen is weinig activiteit (vakantie? lang weekeinde?), doorgefietst naar de bouwput van de NVH-brug. De kiepwagens van Zwama rijden af en aan, er wordt gewerkt aan de noordelijke pijlerbekisting en aan de zuidkant is er werkrumoer in de damwandkuip voor de zuidelijke pijler. Niet veel later komt er een complete werkploeg te voorschijn, op weg naar de schaftkeet…..
Terug naar gisteren, donderdagmiddag 27 februari jongstleden, toen moot 4 al een beton dek had gekregen voor ik er erg in had…..:
IMG_5632 verkl
Een zo te zien prachtig glad dek op moot 4 van de tunnelkuip aan de oostkant… Hier komt dus uiteindelijk de lokale weg tussen Noord- en Zuidhorn over. Binnenkort eerst de tijdelijke verbinding met de N355, zodat ook moot 5 van de tunnel kan worden uitgegraven. Hoe je ook over deze gekozen oplossing denkt, het is en het blijft een boeiend project!

Weekbericht week 9 – 28 februari 2014

Werkzaamheden in de afgelopen week:
De afgelopen week is van de tunnel het dek van moot 4 gestort. Ook is de bekisting bij de pijler aan de noordkant van de brug geplaatst. Het werk aan de bochtverruiming is weer verder gegaan.

Planning werkzaamheden volgende week:
Aan beide zijden van de tunnel wordt de bekisting geplaatst en wordt het ijzeren vlechtwerk aangebracht. Woensdag (5 maart) worden aan de westzijde van de tunnel de wanden van moot 6 gestort. En op donderdag (6 maart) worden aan de andere kant van de tunnel de wanden van moot 3 gestort.
De omlegging van de tijdelijke aansluiting, ter hoogte van de Rijksstraatweg van Noordhorn over de Langestraat, wordt verder voorbereid. Deze omlegging is nodig om de onderdoorgang van moot 5 te ontgraven.
De bekisting voor de pijler aan de noordkant van de brug is deels aangebracht. Volgende week wordt verder gegaan met het aanbrengen van de wapening. Ook gaat het koppensnellen van de palen voor de landhoofden verder.
Het werk aan de bochtverruiming gaat ook volgende week door met twee schepen.

Contactpersoon GMB en noodnummer:
De inloopmiddag is maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij het hoofdaannemersbedrijf GMB aan de Industrieweg 5 te Noordhorn.
Janko Haaksema (GMB) is voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.

(Weekbericht in opdracht van de Provincie Groningen opgesteld door Yvonne Arnst, zelfstandig communicatie-adviseur, gevestigd te Winschoten)
IMG_5633 verkl
Mooie rolschaatsbaan…..
Zo, eerst maar op weg naar de grootgrutter, op de terugweg maar eens weer kijken!
Voor het verdere fotoverslag: Zie www.bloeiendonkruid.com

©foto’s: jan blaauw, 27 februari 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.