NOORDHORN verandert: Tunnelbouw oost (foto’s 12-02-2014) + weekbericht Prov. Groningen

Vrijdag 14 februari 2014, Valentijnsdag. Een hart onder de riem voor alle zichtbare en onzichtbare werkers aan de wegverlegging van de N355 inclusief de tunnel- en brugbouwers, de grondsjouwers, het kantoorpersoneel, de blauwe kapitein, de kraancommandanten, de krachtpatser van Urk, de Staphorster…. En een hart onder de riem voor allen die de overlast niet anders dan tamelijk lijdzaam over zich heen moeten laten komen! De weergoden werken mee, het werktempo ligt hoog en het is sneller 1 november 2014 dan menigeen (nú) denkt…
“Slechts” twee foto’s van woensdag 12 februari jongstleden, soms lukt het niet zo goed om de ontwikkelingen uitgebreid bij te benen… Daarna het weekbericht van Yvonne Arnst (Provincie Groningen), goed om kennis van te nemen!
IMG_5446 verkl
De tunnelkuip aan de oostzijde, vanaf de noordkant opzij…. Rechts de gestorte wand van moot 4 (Yvonne Arnst, bedankt! Dus geen segmenten, compartimenten, delen…. Moten!) In moot 3 (het keldergedeelte) nog steeds de steunbuizen; hier wordt deze woensdag nog gewerkt aan de bewapening, het vlechtwerk. Vrijdag 14 februari betonstortdag…
IMG_5444 verkl
Moot 4 op de voorgrond met de merkwaardige metalen constructies en de opvallend gele bekistingsdelen voor het plafond. Een kunstwerk!

©foto’s: jan blaauw, 12 februari 2014 (Canon Powershot A495)

Weekbericht week 7 – 14 februari 2014

Wat gebeurde er de afgelopen week (week 6)
Ook de afgelopen week zijn de werkzaamheden goed verlopen. De wanden en de vloer van de tunnel zijn gestort.
Het storten van de betonnen vloer voor de pijler van de brug is verder voorbereid. De planning is om vandaag daar het beton te storten.
Werkzaamheden volgende week (week 7)
De tunnel is, voor de uitvoering van het werk, opgedeeld in 10 elementen, ook wel moten genoemd. Moot 1 en de moten 6 tot en met 10 van de tunnel zijn open, zonder dak. De komende week wordt gewerkt aan de ondersteuningsconstructie van moot 4. Deze constructie is nodig om het betonnen dak te kunnen storten. Bij moot 3 wordt verder gewerkt aan de wandbekisting. Donderdag wordt de vloer van moot 1 gestort.
Nabij de pijler van de brug aan de noordzijde, wordt de bekisting aangebracht, zodat ook daar beton kan worden gestort. Aan de zuidzijde van de brug wordt verder gegraven aan de damwandkuip. De damwand, een stalen wand, wordt geplaatst om instorting tijdens het graven te voorkomen.
Het baggeren in het Van Starkenborghkanaal tussen Aduard en Zuidhorn gaat verder. Er wordt met twee schepen gebaggerd.

Doorkijk
Doordat het weer zacht blijft, ligt het werk nog steeds op schema.

Contactpersoon GMB en noodnummer
De inloopmiddag is maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij het hoofdaannemersbedrijf GMB aan de Industrieweg 5 te Noordhorn. Janko Haaksema (GMB) is voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.

Met dank aan Yvonne Arnst van de Provincie Groningen!

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN verandert: Tunnelbouw oost (foto’s 12-02-2014) + weekbericht Prov. Groningen

 1. Rob Bosma zegt:

  Beste heer Blaauw,
  In uw laatste blogs op Noordhorntoenennu en Bloeiendonkruid viel mijn oog op een woord dat tot de nodige misverstanden zou kunnen leiden. U spreekt over “bewapening” in relatie tot het beton; correct is echter “wapening”.
  Het NRC stijlboek zegt hier het volgende over:
  “Wapenen is: bestand maken tegen. Bewapenen is van wapens voorzien. Het zelfstandig naamwoord bij wapenen is wapening, van bewapenen is het bewapening. Als je bent bewapend, draag je bijvoorbeeld een pistool. Beton is dus nooit bewapend, maar gewapend, voorzien van wapening om het sterker te maken.”
  Met vriendelijke groet,
  Rob Bosma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.