NOORDHORN verandert: Tunnelbouw N355 – Betonstort en kraantransport, foto’s 11 februari 2014 (deel 2)

woensdag 12 februari 2014 – plm. 17.30 uur.
Vandaag is het meegevallen, het weer! We hebben de zon gezien vanmorgen, later werden de wolken wel weer erg opdringerig…. Nu is het wachten op de stormachtige wind, en de regen (waar ze in Engeland al meer dan genoeg van hebben). Nee, foto’s heb ik vandaag (bijna) niet gemaakt, er zijn nog een heleboel van gisteren…. Genomen met de grote Canon, bij de tunnelkuipen… Daar gaan we:
IMG_2990 verkl
De sneeuwklokjes kondigen al weken lang het naderende voorjaar aan. Mooi gezicht, in onze achtertuin (en op een heleboel andere plaatsen….)
IMG_2992 verkl
Alternatieve route via de Schippersstraat en het vernieuwde laatste stuk van de Mokkenburgweg, annex fietspad. Over het nieuwe fietspad (alhoewel, is dat eigenlijk wel een fietspad? Er rijden ook auto’s langs… En er staan geen borden….)  Prachtig gezicht op de beide super kranen en de klein aandoende betonpomp….
IMG_2993 verkl
…terwijl dat toch een forse machine is, met een geweldig bereik!
IMG_2994 verkl
De afwatering langs de Mokkenburgweg lijkt me op deze plek bij huize Hekkema nog steeds niet optimaal. Bovendien, wat gaat er eigenlijk met de kapot gereden Mokkenburgweg gebeuren???!
IMG_2997 verkl
…en toen ging er ineens een bak(je) met speciaal zand voorbij. Molen “Fortuna” als achtergrond….
IMG_2999 verkl
Hier neemt “de Staphorster” (benaming: Jan Thijs de Haan, Midhorncorrespondent en wegverleggingwatcher) de bak met zand in ontvangst, één handeling en de bak kan worden leeggekiept.
IMG_3000 verkl IMG_3001 verkl
IMG_3002 verkl
En daar gaat ie weer, de lege bak. De kraanmachinist weet precies de vulplek te vinden….
IMG_3005 verkl
De nieuwe betonwagen van Kijlstra. Ze hebben het zo druk dat er nog geen gelegenheid is geweest om de wagen “een etiket op te plakken”…. Goedkoop beton? ‘Wit’ ? Merkloos? Ach, geintje….
IMG_3006 verkl
De schuine wand in de noordwestelijke kuip wordt gevuld met beton. Nee, ik denk niet dat de werkers daar bovenop die wand allemaal moslims zijn en in gebed verzonken….
IMG_3007 verkl IMG_3009 verkl
Niet in gebed verzonken… Maar wat doen ze dan wel? Hebben ze inderdaad iets in de gleuf laten vallen (anders dan gewenst beton…)? Spugen ze op het beton, brengt dat geluk??! Iets anders?
IMG_3010 verkl IMG_3011 verkl
De Staphorster heeft opnieuw een portie speciaal zand bij de zijkant van de tunnelkuip noordwest  te verwerken gekregen. Hij weet er wel raad mee…

WORDT VERVOLGD op www.bloeiendonkruid.com

©foto’s: jan blaauw, 11 februari 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.