NOORDHORN verandert: Reactie Frits Mesker + Weekbericht Yvonne Arnst (Prov. Groningen)

Meer Noordhorn???!!   www.bloeiendonkruid.com

Eerst het woord aan Schippersstraat-aanwonende en buurtbewoner wat het tunnel-en-rotonde-gebeuren aangaat: Frits Mesker (gepensioneerd na een loopbaan van suikerlaborant tot treinmachinist):
Dag Jan,
Vragen staat vrij is mij geleerd en daarom ben ik vanmiddag gaan vragen omtrent de tankauto’s (van Kooiker zuigtechniek; JB). Deze auto’s worden in dit geval geladen met vulzand, ander zand was beter te verwerken maar voor dit doel minder geschikt. Het wordt gebruikt om onder zeer hoge druk het opvullen van de buitenkant van de fundering en wanden te bewerkstelligen. Dit zand mag niet vochtig zijn daar anders de slangen verstopt raken, wat gisteren dus het geval was….  Vandaag werken ze met andere auto’s welke gelost worden met een transportband. Het was allemaal niet nodig geweest, als er gebruik gemaakt kon worden van de grote kraan, maar die is gepland voor andere zaken. De bouw zou versneld  kunnen worden, indien men  de werktijden aan zou kunnen passen, maar dat is niet toegestaan in verband met klachten over geluidoverlast. Zo zitten de Duitse ijzervlechters te niksen op de zaterdag. Liever zouden ze een zaterdag doorwerken en het volgende een lang weekend naar huis…. IJs- en wederdienende zal er morgen
(vandaag dus, vrijdag 31 januari 2014; Frits zijn bericht was al van een dag eerder…JB)  beton gestort worden.Een paar foto’s komen via de andere mail.”

De foto’s van Frits:
FrM DSC_0021
Opslag vulzand

FrM DSC_0020
Links de steigers die later in de tunnelkuip noordwest worden gehanteerd bij het werk aan de wanden.
FrM DSC_0018
In het midden wordt een deel van een bekistingswand naar de tunnelkuip getakeld.

Frits, bedankt!
Dan het weekbericht van de Provincie Groningen (Weg- en waterbouw), opgesteld en verzonden door Yvonne Arnst:

Weekbericht week 5
31 januari 2014

Wat gebeurde er de afgelopen week (week 5):
Ondanks sneeuw en ijzige kou zijn de voor deze week geplande werkzaamheden afgerond.
De betegeling van het fietspad is hersteld. De damwandkuip aan de zuidkant en de beschoeiing aan de noordkant van de brug zijn geplaatst.
Vandaag, vrijdag 31 januari, worden de wanden aan de oostzijde van de tunnel gestort. Dit betekent wel dat er zaterdag 1 februari van 9 tot 12 uur wordt gewerkt op deze locatie.
De bekisting van de wanden moet worden schoongespoten. Daarvoor worden geen zware machines ingezet.
Het werk aan de bochtverruiming, ter hoogte van het industrieterrein Noordhorn (geen baggeraar te bekennen…. Wel voorbij Noordhorner Tolhek begreep ik van dorpsbewoner Klaas Veenstra; JB), gaat nog altijd gestaag verder, ook de komende weken.
Werkzaamheden volgende week (week 6)
Bekisting en vlechtwerk voor de vloeren van de tunnel worden de komende week aangebracht.
Maandag 3 februari worden de heipalen voor het landhoofd van de brug aangevoerd. Daarvoor wordt het asfaltweggetje Van Starkenborghkanaal Noordzijde, tussen Noordhorn en Den Ham, volledig gestremd voor het wegverkeer (tussen 8:00 en 16:00 uur die dag). (Bedoeld wordt dus de kanaalweg…; JB)
Aan de noordzijde van de nieuwe brug wordt de bouw van de pijler voorbereid en wordt geheid voor de landhoofden. En aan de zuidzijde wordt het aanbrengen van de fundering voorbereid. Verder wordt de damwandkuip (bouwput) verstevigd met ankerstangen.

Doorkijk
Hoe de komende periode er qua werkzaamheden uitziet, is voor een groot deel afhankelijk van het weer. Een planning voor de langere termijn is dan ook lastig te geven.
Contactpersoon GMB en noodnummer:
De inloopmiddag is maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij het hoofdaannemersbedrijf GMB aan de Industrieweg 5 te Noordhorn.
Janko Haaksema (GMB) is voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.