NOORDHORN verandert: Tunnelbouw (oost) – stand van zaken 29-01-2014 (’s morgens)

Snijdend koud, de zuidoostenwind… En de grauwgrijze hemel werkt niet bijster opbeurend… Op de Batavus naar het postagentschap en de warme bakker. Bij de tunnelbouw een nieuwe “speler”: Kooiker, zuigtechniek. Wat moet ik me daar bij voorstellen???! Op de terugweg zie ik ook dat Kooiker goed is in “zandblazen”….. Het blijft een vreemde wereld voor mij, de wereld van de tunnelbouw. Beelden van een koude dinsdagmorgen:
IMG_5146 verkl
Twee vrachtwagens van Kooiker, naast elkaar. De ene heeft zijn tank hoog geheven…. En er is een verbinding met slangen richting het achterterrein. Wordt er nou gezogen of geblazen???!!
IMG_5148 verkl
Het tunnelgebied aan de oostkant, geeft geen duidelijkheid over de rol van Kooiker. Nou, daar komen we nog wel achter….
IMG_5149 verkl
Terugkerend uit het grootdorp, dit beeld. De tweede Kooikerauto lost zand, wordt er dan toch geblazen???!
IMG_5151 verkl
De chauffeurs van de auto’s??! Keurig volgens de voorschriften: Opvallend jack en helm over de muts, ze kunnen er tegen…
IMG_5152 verkl
Ochtendbedrijvigheid op diverse plekken in de tunnelkuip aan de oostkant. Zou het daar beneden nu prettiger zijn dan bovengronds? Ze vangen daar minder wind, moeten van die felle zuidooster minder last hebben…
IMG_5154 verkl
De bekisting in dit voorste compartiment is denk ik helemaal klaar, zowel aan de buiten- als de binnenkant. Hoe het bij de kelder is? Achter de kelder wordt druk gewerkt aan de ‘bewapening’, kunnen daarna de bekistingswanden aan de binnenkant worden aangebracht. Vraagt tijd en energie! Bewondering voor de werkers die onder deze omstandigheden toch vorderingen boeken!
IMG_5155 crop verkl
Monteur op de voorgrond, maar wat ie doet?
IMG_5158 verkl
De situatie bij de super kraan die bezig is met takelwerkzaamheden ten behoeve van het werk op het achterterrein. De zandauto lost zijn vracht, de tank van de andere vrachtwagen staat nog steeds in de hoogte. Ik heb het wel gezien, mijn kiekhand vriest er bijna af, naar huis. (Binnen ook ja niks meer wend….)

Vervolg op www.bloeiendonkruid.com

©jan blaauw, 29-01-2014 (Canon Powershot A495)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.