NOORDHORN NÚ: (bijna) 60 interviews – slotakkoord

meer Noordhorn????   www.bloeiendonkruid.com

Interviews - slot2 crop verkl

(bijna)  60 interviews

Halverwege 2008
stopte Jolanda Bolt haar journalistieke bezigheden voor “Noordhorn NU”, nogal abrupt. Tot dat moment schreef ik “slechts” de achterpagina, “Noordhorn Toen”. Na overleg met Frank Meester, toenmalig bestuurslid, nam ik de 4 bladzijden van “Fortuna” op me. Het was even wennen, je moet een bepaald ritme ontwikkelen… Daaraan komt nu dus, opnieuw nogal abrupt, een eind. Het huidige Fortuna-bestuur ziet het blad niet meer zitten, het wil een andere weg inslaan. (Niet mijn idee, ook niet mijn verantwoordelijkheid…)
In de afgelopen 5½ jaar heb ik op een na 60 interviews afgenomen (en dan bedoel ik niet de beknopte interviews voor “Nijver Noordhorn”). De mannen waren in de meerderheid: 36.  Gemiddelde leeftijd van alle geïnterviewden: 68 jaar… De oudste? Heere Douwe Fokkens (102!), de jongste was Vesna Veltrop, toen 16…. Er woonden  32 in Noordhorn, 10 in Zuidhorn, de overigen wereldwijd verspreid: Assen, Maastricht, Grijpskerk, Elst, Rijssen… Twee kwamen er uit Australië (Michael Renkema en Ruben Helmus), eentje uit Italië (Marian Geertsema). Op familiebezoek in Nederland, of om vakantieredenen. Er zijn inmiddels 7 van de 59 overleden. Voor mij zelf (en voor Noordhorn?) zijn de gesprekken (en ook het reisverslag over Lukas van der Velde) inspirerend geweest. Lezers,  Fortuna-bestuur, contactman Klaas, Grafidrukker Lex: Bedankt voor het vertrouwen! Geïnterviewden, bedankt voor de medewerking! (JB)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.