NOORDHORNERS….Toén: Laatste keer in “Noordhorn Nu” (februari 2014)

Noordhorners….Toén:

Noordhorners...Toen - slot.crop verkl.

Noordhorners…Toén!
Vijf jaar lang passeerde een kakelbont gezelschap de revue: Paard en wagen met zigeuners…, agrariërs met een nieuwe machine, sociëteit “Concordia” er op uit, Nutskleuters met juf Zaagman, buurtbewoners, vrouwenvereniging, hangouderen met o.a. “Jan Strontje”…., elfjes en kabouters in “De Dromelaar”, nog eens Nutskleuters, maar nu met juf Roest, boerenarbeiders met o.a. Willy en Jaap Helmus, lintdoorknippers van een bestrate Moeshorn, Jantje Dijk met kinderen van de zondagsschool, zomers geklede Chr. Vrouwen in de dierentuin, verklede Nieuwstraatbewoners met o.a. Hendrik Brilstra, Nutsvoorzitter De Boer met speeltoestellenbouwers, hangjongeren op de grens van Nieuwstraat en Moeshorn, meester Dijk met OLS-leerlingen, feestelijk versierde vrouwen en fietsen bij de NH-kerk, een voorlezende kleuterjuf De Jong, voetballers van de v.v.Noordhorn in hun gestreepte shirts, kinderen aan de rand van het zwembad…..
Foto’s van dichtbij, maar soms van ver, zoals van Harry Hekkema uit Australië… Soms vele, soms geen enkele reactie….. Zoals bij de laatste, van de schoolreisgroep rond 1970…. Tijd voor wat anders, mede vanwege het “Fortuna”-besluit te stoppen met “Noordhorn Nu”….. Al blijven er altijd: Noordhorners….Toén!

Eerder gepubliceerd in “Noordhorn Nu”, februari 2014, 11de jaargang nummer 2 (maandelijks orgaan van de handelsvereniging “Fortuna” en de Vereniging Dorpsbelangen Noordhorn)

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn Toén en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op NOORDHORNERS….Toén: Laatste keer in “Noordhorn Nu” (februari 2014)

  1. Thomassen zegt:

    Erg jammer dat t stopt

  2. piet visser zegt:

    Daar kan ik me groen en geel aan ergeren, dan krijg je toch weer BLAUW
    Moeten we op de barricades Jan ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.