NOORDHORN verandert: Reactie Klaas de Vries bij tunnelwerk oost

Een reactie van Klaas de Vries bij de blog van gisteren over het tunnelwerk aan de oostkant.  De reactie is ook normaal bij de blog te lezen, maar ik wil hem hier toch promoveren tot nieuwe blog. Klaas, bedankt!
Jan,
De man is niet aan het lassen, maar met een snijbrander bezig. Dat kun je zien aan de afstand tussen de brander en het ijzer. De steunbuizen moeten worden verwijderd, omdat anders de bekistingen voor de staande wanden niet kunnen worden opgebouwd. De boomstammetjes moeten straks het steunwerk van de steunbuizen overnemen. De damwanden worden dan niet meer door steunbuizen tegen elkaar in geklemd, maar de damwanden worden nu gestut tegen de zijkant van de betonvloer. Er zijn velen stammetjes nodig om de vlaktedruk tegen het beton niet te groot te laten worden en toch de damwand voldoende te stabiliseren.”
IMG_5031 verkl
©foto: jan blaauw, 9 januari 2014 (Canon Powershot A495)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.