NOORDHORNERS….TOEN: Schoolreisgroep OLS Noordhorn, 1970

De laatste foto in de reeks “Noordhorners…Toen”, in het befaamde “gele krantje”: De schoolreisgroep van juf Pama, klas 1, 2 en 3? Begeleiding verder van twee moeders, de dames Postema-Arends en Schuiringa-Mulder. Waar de foto is genomen? Ik weet het niet zeker, de plek doet me denken aan Drouwenerzand, maar het kan best zijn dat er meer plekken waren destijds, met een dergelijke stellage.
DerkM Schoolfoto 01 verkl
Nee, merkwaardig genoeg kwamen er tot nu toe geen reacties naar aanleiding van deze foto, die ik via de mail kreeg toegestuurd door Derk Miedema. Derk staat zelf op de foto, bovenste rij helemaal rechts.
Er straalt iets bijzonders uit van deze foto, iets onderhuids, iets “gespannens”…. De gezichten staan lang niet allemaal op de stand “gelukzalig, wat een dag!” Laat je het woord gelukzalig weg, dan kom je dichter in de buurt. Mevrouw Postema denkt er het hare van, mevrouw Schuiringa ziet er enigszins afgepeigerd uit. En juf Pama? Net alsof ze de situatie niet zo beheerst als dat ze zou willen…. Linksboven bijvoorbeeld, die “brutale” leerling die gaat staan….. En dat stomme gegiebel en gedoe met die plastic zakjes….. De fotograaf heeft hier waarschijnlijk ook niet veel plezier aan beleefd. Conclusie niet gestoeld op feiten? Laat het me weten!
O ja, de namen voor zover ik ze denk te weten…. Deze opname is denk ik van juni 1970, veel van deze kinderen kreeg ik onder mijn hoede toen ik in augustus 1972 naar Noordhorn kwam en voor de gecombineerde klas 4-5-6 belandde. (De hoofdtaken deed je er toen nog buiten de schooltijden bij…)
Bovenste rij, van links naar rechts: Rudi Notenbomer (?), Jacob Schuiringa, ??, Wiebe Oosterhuis, Jan Gert Postema, Jan Arends, Derk Miedema;
Middelste rij v.l.n.r.: Mevr.Postema, Baukje Kuipers, ??, ??, Martha Pruim, Korrie Scholtens, Johanna Boer, ?? , Marja Scholtens, Frederieke Schuiringa, Wilma Boer, juf Pama (met voor haar Jan Jonkman die waarschijnlijk voor straf een andere plaats kreeg…);
Onderste rij v.l.n.r.: Jan Fictorie, Jan Hiemstra, Trinus de Boer, Nellie Groeneveld, Pieter Bansema, ?? , ??, ?? , Hielke van Dijk, ?? , mevr.Schuiringa.

Reacties graag naar JanBlaauw@hetnet.nl of via de reguliere post naar de Verlengde Oosterweg 33, 9804 RD  Noordhorn. Eventueel telefonisch: 0594 503095

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Herinneringen, Noordhorn Toén, OBS De Molshoop en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.