NOORDHORN verandert: Wegverlegging N355 – Tunnelbezigheden – Foto’s 7 januari 2014

Meer Noordhorn?  http://www.bloeiendonkruid.com

Langzaamaan begin ik weer op toeren te komen, wat het kieken van de N355-verlegging betreft…. Vreemdsoortig winterweer hier, maar voor de wegwerkers meevallend. Zo’n “Amerikaanse winter” (waar je al bij zit te rillen, als je erover in de krant leest…) zou een fikse spelbreker zijn…. In beide tunneldelen wordt hard gewerkt. Aan de oostkant spitst de werkzaamheid zich toe op het keldergebied, aan de noordwestkant wordt nog draadwerk geplaatst en lijkt er iets van een wand zichtbaar te worden. Bijzondere techniek!
IMG_4973 verkl
In eerste instantie dacht ik: “Wat moeten al die kratten daar??!” Maar nee, andere functie, voor vloeren en wanden denk ik…. Al is er vast wel iemand die preciezer kan vertellen waarvoor dit kleurrijke materiaal wordt ingezet….
IMG_4974 verkl
Iets ingezoomd met de lutje Canon. Achterin is (bijna niet te zien) Yanko Haaksema (denk ik…) bezig met zijn favoriete grijper…. Nee, ik heb toch geen idee wat die stapels met ‘frames’ voorstellen…
IMG_4976 verkl
Twee witgehelmde medewerkers verzorgen een volgend vrachtje voor de super kraan. Goed controleren of de kettingen goed zijn bevestigd…. De tractor met kiepkar staat in de wacht…. De voorste medewerker ook…. Rechts onder de kubel (ja, ja, ik weet het ook nog in 2014….) die nu even niet wordt gebruikt.
IMG_4977 verkl
Bezoek! Meestal betekent het dat er “hogeren” komen kijken hoe de”lageren” het maken. (En dat “het” is dan alles wat de materiële kant van de tunnel betreft).
IMG_4978 verkl
Het bezoek is gearriveerd bij de waterkelders, waar overleg plaats vindt over ‘prioriteiten’. Grond afvoeren? Dan moet het “bakje” aan de takel van de hijskraan….
IMG_4979 verkl
Het beeld aan de noordwestkant. Op de voorgrond drie staaldraadvlechters. Midden- en achterin ook activiteiten, maar welke? En die schuinstaande “dingesen”, voor de wanden?
IMG_4980 verkl
Kijk, zo is het beter te zien. Die lutje Canon is goed aan 2014 begonnen! In dat middengedeelte wordt vast en zeker gewerkt aan wanddelen, waarin dan later beton wordt gegoten…. Of is dat een “lekenmening”???!
IMG_4981 verkl
Je krijgt zo toch wel een beter inzicht in de grootte van de tunnel. Door de mensenmaat zie je in dat de tunnel groter wordt dan het lijkt…..
IMG_4984 verkl
Bij deze kiek hou ik mijn mond….
IMG_4986 verkl
Aan de oostkant is inderdaad het bakje aan de kabel van de hijskraan bevestigd, de inhoud is op weg naar de gereedstaande kiepkar.
IMG_4988 verkl
Hier is het iets duidelijker…. Alhoewel… Wat zit er in het bakje?
IMG_4989 verkl
De bak met inhoud op weg naar de kiepkar, de blauwhelmen zijn na een waarschuwing van de kraanmachinist iets verderop gaan staan.
IMG_4995 verkl
Er gaat meteen weer iets anders retour naar de kelderafdeling en een van de begane-grondmedewerkers gaat een mondelinge toelichting geven.
IMG_4997 verkl
De begane-grondmedewerker is tijdig ter plekke om samen met een kuipklusser het vrachtje in ontvangst te nemen. Gebarentaal richting kraanmachinist…
IMG_4998 verkl
Aan de noordkant van de tunnelkuip (oost) bij de Kruizinga’s is het waterpeil in de sloot wel erg hoog. Nog een paar forse buien en er dreigt een wanddoorbraak richting tunnel… Ook hier is naar gekeken, ben benieuwd wat er aan wordt gedaan…

©foto’s: jan blaauw, 7 januari 2014 (Canon Powershot A495)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.