NOORDHORN verandert: N355 en nieuwe, vaste, hoge brug – Deel 5 foto’s 18 december 2013

Beschikbare tijd, lijkt het, wordt steeds spaarzamer, zo veel te dichter je de finish nadert…. Goed dat GMB in opdracht van de Provincie Groningen een Kerst- en Nieuwjaarspauze van twee weken heeft ingepland! Vandaag al weinig meer te merken van “werken”, een geslaagde warming-up van de verdiende rust!
Deel 5 van de woensdagmiddagfoto’s, 18 december jongstleden:
IMG_1995 verkl
Terwijl de kraanmachinist het heien “even” uit zijn hoofd heeft gezet en zich bezig houdt met onduidelijk gemanipuleer, geniet ik van de fraaie decembernamiddaglucht, in tegenlicht….
IMG_1996 verkl
De Zwama-auto’s blijven rijden met de aan het ruim van de Con Zelo ontfutselde bagger die op de groeiende helling van de nieuwe N355 wordt gedeponeerd. Een shovelbestuurder brengt op dezelfde helling enige vorm in en aan het grondlichaam….
IMG_1998 verkl
Hier ligt de Con Zelo, terwijl zijn ruim wordt leeggehaald door de Martens en Van Oordgrijper. Bericht gehad trouwens van oud-Noordhorner Ellis Trip die gebruik maakte van het mailadres van haar moeder:
Via de email van mijn moeder Trijny Trip-Van der Ploeg, de weduwe van Klaas Trip, de kruidenier, mail ik u naar aanleiding van de werkzaamheden in Noordhorn. Hoe toepasselijk is het dat een kleinzoon van de kruidenier Klaas Trip en achterkleinzoon van de T.H. Trip van de Langestraat nu meewerkt als uitvoerder via zijn opleiding aan de aanleg van de nieuwe brug over het van Starkenborgkanaal. Genaamd Klaas Kristiaan Elenius uit Groningen. Niet in de voetsporen van zijn voorouders in het kruidenierswezen, maar in de baggerwerkzaamheden via het bedrijf MVO. Ik vond het leuk om u deze informatie mee te delen, hoe kan het lopen in het leven!”
Ellis, bedankt!
IMG_2000 verkl

De Zwama-auto neemt opnieuw een forse hap bagger in ontvangst, door de Con Zelo aangevoerd vanaf de baggerplek ten westen van de spoorbrug waar het kanaal wordt verruimd. En hoe!
IMG_2007 verkl

De tijdelijke aanlegsteiger van Martens en Van Oord aan de oostkant van de bouwplaats van de NVH-brug. Aan de overkant links is het zuidelijke talud te zien. De Con Zelo voert de bagger aan, net als de “Hoop”. Vol vooruit, leeg achteruit, want een keerlus kent het Van Starkenborghkanaal niet op dit korte traject.
IMG_2010 verkl
En weer vaart er een grote binnenvaarder voorbij, de “Marilenka”, een containerschip. Als ik het goed heb onthouden zo’n 2900 ton en ook weer een lengte van 110 meter…
IMG_2012 verkl
De projectwerkzaamheden kennen vele van-nabij-volgers zoals deze fietser die regelmatig vanuit de richting Hoogkerk komt kijken naar de vorderingen. (Zoekt dus ook naar alternatieven voor de komende twee weken…)
IMG_2014 verkl
Plaatje vanaf de bypass voor fietsers. Wat de hijskraan toch met die andere giek wil…. Op de achtergrond schuiven juist de containers van de “Marilenka” voorbij…
IMG_2020 verkl
Nieuw hoogstandje van een van de Zwama-auto’s, verguld door het decemberzonlicht!
IMG_2022 verkl
Twee GMB-officieren op hun troon, pardon, op hun terrein… Het grondlichaam noord van de te verleggen N355. De jacks met reflecterende strepen lijken op speciale Kerstverlichting!
IMG_2028 verkl
Dit vind ik een mooie sfeerplaat! Twee betrokkenen die tegen het eind van het jaar nog even uitzicht hebben op datgene wat dit jaar is verwerkelijkt! “Goh, dat hebben we toch maar mooi even gefikst met zijn allen!”
IMG_2030 verkl
Bij het zuidelijke talud staat de ‘blauwe kapitein’ zijn GMB-grijper (die hier haast nietig lijkt!) schoon ta maken. Ook zo’n machine verdient een keurige Kerst!
IMG_2031 verkl
Hier gaat het nog van klits-klats-klets! De Hitachi-grijper maakt de sloot weer functionerend!
IMG_2037 verkl IMG_2038 verkl IMG_2039 verkl
Nog een tweetal direct betrokkenen tijdens een kort beschouwend moment… Een werkzaam jaar, 2013! Op naar 2014! Voor het vervolg!

Wordt vervolgd op www.bloeiendonkruid.com
©foto’s: jan blaauw, 18 december 2013 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.