NOORDHORN verandert: Van tunnelbouw naar pijlerheiplaats… Deel 4 foto’s 18 december 2013

Deel 2 en 3 staan op www.bloeiendonkruid.com

Of ik me verveel de komende twee weken???!
Daarop is niet veel kans….. Kop lopt mie om…. (Sommigen zeggen dat ze dat aan mijn hoofd kunnen zien… Dat zijn de echte kenners!) Voorlopig heb ik nog geen punt gebreid aan de serie foto’s die ik woensdag 18 december jongstleden maakte op verschillende werkplekken. We hervatten de reeks bij de tunnelkuip oost:
IMG_1964 verkl
Een GMB’er met twee vraagtekens in handen… Hij kijkt nadenkend naar… IK weet het niet. Die rol? Het houtwerk? Eerst dacht ik dat hij daar stond met twee kistjes sigaren (al is dat gebruik niet meer in zwang, zo tegen Kerst…) Twee houtblokjes? “Waar zal ik die nou eens neerleggen?”
IMG_1966 verkl
Een ‘vlindermachine’ in gebruik… Sterke bouwlamp erbij, kun je goed zien of de beton vloer super glad wordt!
IMG_1969 verkl
Dit is een heel mooie! (Zou hij kapot zijn? De roterende bladen zijn wel erg verroest…) Stoeltje erop! Heerlijk werken! (Vroeger wilde ik altijd zo’n grasmaaier op een eindeloos grasveld…)
IMG_1971 verkl
Met behulp van de grote kraan wordt er nog een ‘vlinderapparaat’  bezorgd op de beton vloer. Even losmaken….
IMG_1974 verkl
…. en dan kun je meteen aan de slag! Deze doet het wel, kun je aan de beton vloer zien!
IMG_1977 verkl
Een vrolijk onderonsje… Hebben ze het nou over de overwinning van PEC Zwolle in de bekerstrijd? De kansen van FC Groningen tegen NEC?
IMG_1980 verkl
Het verbeteren van het woonhuis van de familie Wieringa aan de zuidkant van de tunnelplaats. Het nieuwe glaswerk zit op zijn plaats.. Er blijft meer warmte binnen en meer geluid buiten…. Ik benijd ze ook niet, daar aan de zijkant van het tunnelterrein. Daar mogen best wat voordeeltjes/voordelen tegenover worden gezet. Och, Willem is door de wol geverfd, geen groentje meer….
IMG_1982 verkl
Op weg naar de bouwplaats van de NVH-brug, richting Aduard, zie ik aan de overkant al weer zo’n grote arm, pardon, zo’n lange giek! Wat bouwen ze hier nou weer op? (Later is alles verdwenen, als ik terugkom… Het was dus afbreken…)
IMG_1984 verkl
Voor ik bij de bouwplaats van de NVH-brug kom, zie ik links de praktische passeerplek voor de volgend jaar af en aan rijdende vrachtwagens…. Simpel maar praktisch!
IMG_1985 verkl
Boeiend, het doet mijn ‘jongenshart’ goed! De kiepwagen van Zwama die zijn lading lost op de helling richting NVH-brug! Versterking van het ‘grondlichaam’! (Is ‘grondlichaam’ hetzelfde als ‘talud’??!)  Wat staat daar links? Iets voor de verlichting? Een meetstation? Of….
IMG_1987 verkl
De Zwama-kieper in al zijn glorie!!
IMG_1989 verkl
Geen gedreun op de heiplaats, wel een bekende buurtgenoot: Anne Tillema, vertrouwd met de term “bouw”. Anne telt het aantal nog te heien palen…. Nee, er is niet geheid, er liggen nog net zoveel als gisteren….
IMG_1990 verkl
De kraanmachinist heeft vandaag geen heitaken, hij legt de brede, zware planken op hun plek. Kan ie met zijn machinerie een eind opschuiven…. Aan de overkant wordt ook nog druk gewerkt aan ‘het grondlichaam’….
IMG_1991 verkl
Ook hier een zo te zien ervaren kraanmachinist die met zijn SANY prima overweg kan… Wat ie allemaal aan het doen is???
IMG_1992 verkl
Kijk hier maar eens naar…. Voor mij “mysterie”…. Hier kan ik niet eens een verhaal bij fantaseren… (Ja, rechts, daar lijkt een kanon te staan, gedeeltelijk bedekt met een zeil….)

©foto’s: jan blaauw, 18 december 2013 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

 

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.