NOORDHORN verandert: Topics – De tunnel en het kanaal… Foto’s vrijdag de dertiende….

Een dag om over te slaan… Aanvankelijk was dat ook mijn bedoeling, maar als ik dan noodgedwongen langs het tunnelgebeuren kom, kan ik het niet laten te ‘kieken’. Met de lutje Canon… Of dat op deze ongeluksvrijdag een goede gedachte is (geweest)? Viezig rotweer, en koud ook… Maar ja, we moeten “Prettige Kerstdagen” echt verdiénen….

Foto’s van vrijdag 13-12-2013:
IMG_4848 verkl
De situatie bij de tunnelkuip oost, waar zo te zien alleen de buitenlandse werklui bezig zijn. Hebben blijkbaar andere koffiedrinkgewoontes en andere eetmomenten… De kleine diepe kelder is bevlochten, nu is de ruimte daarnaast, iets hoger gelegen, aan de beurt.
IMG_4849 verkl
Inzoomen met de kleine camera is onder deze grauwgrijze omstandigheden geen jubelactiviteit… Wat ik wel zie, is werklust bij deze mannetjesputters. Het “ga tot de mieren, luiaards” is niet voor hen bedoeld. Of is de kou een aansporing dubbelactief te zijn? Of doén ze zo druk??!
IMG_4852 verkl
Het zand is weg, de grijper van Wieringa ook, het ‘bakje’ zweeft ook niet meer door de lucht… De staaldradenvlechters van ‘elders’ doen hier hun voorwerk. Mooie kunstwerken maken ze!
IMG_4855 verkl
Wachten voor de brug… Eigenlijk heb ik er niet zo veel moeite mee (zo lang het geen pijpenstelen regent…) En je ziet nog eens wat! Hier de “HOOP” die laat zien dat de “Con Zelo” niet de enige modderschuit is die leeg achterwaarts kan varen richting baggerplek bij Noordhorner Tolhek.
IMG_4856 verkl
Toch vind ik het bij een boot opvallender dan bij bijvoorbeeld een auto… Hier komt de ruggelings varende “Hoop” aan de westkant van de brug te voorschijn.
IMG_4857 verkl
Nog steeds voel ik me aangetrokken tot de scheepvaart, ook tot de achteruitvaarders…. Zoals deze “HOOP”… Hoeveel vrachten met ‘bagger’ zullen er nog volgen??!

©foto’s: jan blaauw, 13 december 2013 (Canon Powershot A495)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.