NOORDHORN verandert: Projectrondje: Baggeren, heien, beton storten, vakwerk…. Foto’s donderdagmiddag 12 december 2013, deel 1

Het klaarde op, tegen de middag, al bleef het nevelig… Aparte sfeer! Nieuw weekbericht gekregen van Bert Liewes van de Provincie Groningen, hij is er op tijd mee! Terugblik op de huidige week, week 50… Laat ik dat hier alvast afdrukken…:

Wat gebeurde er de afgelopen week (week 50)
De rotonde is verder afgewerkt. En bij de tunnel zijn de betonwerkers volop aan de slag. De werkvloer aan de westzijde is aangebracht en de staalvlechters hebben aan de wapening voor het beton van het eerste tunneldeel gewerkt.
De heiwerkzaamheden aan de noordelijke pijler van de nieuwe vaste brug over het van Starkenborghkanaal zijn gestart. Gedurende de kerstvakantie, 23 december tot en met 3 januari 2014, wordt niet geheid. De heiwerkzaamheden aan de noordelijke pijler wordt in de tweede week van januari afgerond, waarna verder wordt gewerkt aan de zuidelijke pijler. Dit duurt ongeveer nog twee werken.
Wat betreft het baggeren in het Van Starkenborghkanaal is aan de westzijde van de spoorbrug aan de bochtverruiming gewerkt.”
Met dank aan Bert Liewes! Overigens wordt er ook gebaggerd aan de oostkant van de plaats waar de nieuwe, vaste brug komt! Beginnen we de reeks foto’s mee, van vanmiddag:
IMG_1683 verkl
Een grijper van Martens en Van Oord is bezig systematisch aan de zuidelijke oever het kanaal te verruimen! De twee voor geen kleintje vervaarde Volvo’s  voeren de grond af, richting wegtracé N355 bij de nieuwe, vaste brug (die komende is….) Waarop staat de kraan eigenlijk? Je moet er niet aan denken dat zo’n grijper het kanaal inglijdt…
IMG_1691 verkl
Afgeleid door paddenstoelen in de berm van de kanaalweg… Merkwaardige kleur… Hoort die kleur bij deze soort, of komt het door de nachtvorst….
IMG_1692 verkl
De plaats waar de nieuwe, hoge, vaste brug komt… (Al die bijvoeglijke naamwoorden…) Deze Martens en Van Oord grijper vormt met zijn giek en ‘happer’ een ereboog over de kanaalweg. Klein probleem: “Inrijden verboden”… Op de achtergrond zijn technici iets aan het knutselen, een soort grote Meccano….
IMG_1693 verkl
Kijk eens hoe prachtig deze bak eruit ziet! Schoongemaakt, gepoetst, geschuurd… Prima onderhoud! Deze werknemer verdient iets extra’s in zijn Kerstpakket!
IMG_1694 verkl
Afgestapt, fiets aan de kant. Voor wandelaars geldt het inrijverbod niet…. Wel een smeerboel, daar waag ik mijn ‘onderdanen’ niet aan…
IMG_1697 verkl
De kraan in opbouw vanaf de zijkant, vanaf de ‘bypass’ voor het langzame verkeer. Een hijskraan, maar ook een heikraan?
IMG_1699 verkl2
Twee ‘knutselaars’, vaklui! En een opziener. Waarschijnlijk ook een vakman die uit een soort valse bescheidenheid zijn kunsten niet vertoont… (Of is het: Schoenmaker, blijf bij je leest???!)
IMG_1705 verkl
Een soort ‘wachtkamer’ van Martens en Van Oord… Hier wordt neergelegd wat voorlopig niet wordt gebruikt, of wat net is gebruikt…. Buizen voor wegversperringen, grote LEGO-blokken etc.
IMG_1708 verkl
Tikkie hier, tikkie daar…. Bijna klaar!
IMG_1711 verkl
Twee kiepwagens van Zwama (Grijpskerk) staan op de helling, een aftakking van het hoofdtracé van de te verleggen N355. Koffiepauze? Of is de Kerstvakantie al begonnen?? (Maar in dat geval zouden de auto’s hier niet meer staan…)
IMG_1715 verkl
Nog een activiteit op deze werkplek! En een hernieuwde kennismaking met KNOL (Akkrum) die we als ingeschakeld bedrijf al eerder tegenkwamen op het tunnelterrein oost, toen de steunwanden de grond in gingen! Hier worden forse balken gelost. Deze balken als ondergrond voor de kraan?
IMG_1718 verkl
De kraanmachinist komt zelf kijken of het constructiewerk in de haak is….
IMG_1721 verkl
“In orde, omhoog dat ding!” Van horizontaal naar verticaal, glorieus moment voor elke kraanmachinist!
IMG_1724 verkl
Aan de overkant van het kanaal is ‘geel’ met ‘oranje’ in werkbespreking. ‘Geel’ heeft een blauwe helm… GMB-aanvoerder Kees Kranenburg??! De Volvo-chauffeur rijdt achterwaarts zijn lading bagger naar de plaats van storting…. Baggerdepot??!

Wordt vervolgd op www.bloeiendonkruid.com

©foto’s: jan blaauw, 12 december 2013 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)
 

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.