NOORDHORN verandert: Vorderingen tunnelbouw – Foto’s donderdagmorgen 12 december 2013

Al weer een grijze decembermorgen, mistig, koud…. De opklaringen komen steeds minder snel, zodat er slechts enkele uren overblijven, later op de dag, om ‘zonnig’ te fotograferen… Toch eerst maar even naar het postkantoor (nou ja, wat daar nog van over is…) en meteen bij Poiesz de fietstassen gevuld. Op de terugweg de lutje Canon te voorschijn gehaald. Belangrijkste vraag overigens: Waar is wegverleggingswatcher, alias Midhorn-correspondent Jan Thijs de Haan???! Al de hele week niet gezien op de project-scene…Elders bezig met een verkeersbordenexpositie???! Verzamelaars willen nu eenmaal graag hun collectie tonen! Ik mis “de ogen en oren van de omwonenden”!
IMG_4836 verkl
In de tunnelkuip aan de noordwestkant wordt beton gestort via een lange “slurf”…. (De grote hijskraan staat er een beetje verveeld naar te kijken…) De betonauto’s rijden af en aan, er gaat heel wat materiaal in zo’n tunnelvloer! In beeld een collega-kieker… (Of filmt ie?)
IMG_4837 verkl
De situatie aan de oostkant! Op de achtergrond gaat de Volvo-specialist onverstoorbaar door met het afgraven, de rupswagentjes rijden af en aan. Het is rustig in de tunnelkuip, nog niet iedereen is terug van het koffiedrinken…
IMG_4838 verkl
Zo’n waterkelder vraagt extra aandacht, dat is niet zo maar voor elkaar! In die kleine, diepste afdeling (links achteraan) ligt inmiddels ook ijzervlechtwerk, maar de bekisting is nog niet overal gereed.
IMG_4839 verkl
Snelle vorderingen! En overal doeners en mensen die erop toezien dat er iets gedaan wordt….
IMG_4843 verkl
Eigentijdse manier van beton storten! Komt geen kruiwagen meer aan te pas! En als dit beton gehard is? Komt er dan nog een laag bovenop???!
IMG_4846 verkl
Eerst maar naar huis… Moeilijk om scherpe beelden te produceren vanmorgen…. Vanmiddag maar eens weer zien, als de (lage) zon erbij is….
Overigens, uit een bericht van Jan Thijs de Haan zelf wordt duidelijk wat eraan schort, deze week… Jan Thijs is geopereerd aan een breuk! Afgelopen maandag naar het ziekenhuis, gisteren wilden ze hem al weer kwijt… Ontslag op staande voet, thuis revalideren! Hij knapt op, maar het valt hem nog niet mee… Jan Thijs, van harte beterschap! We hopen je gauw terug te zien in het straatbeeld!  Er mist nu “iets”, beter gezegd: “iemand”! (En toch gaan de werkzaamheden door……)

©foto’s: jan blaauw, 12 december 2013 (Canon Powershot A495)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.