NOORDHORN verandert: Tunnel N355, foto’s zaterdag 14 december 2013, deel 1

Zie ook: www.bloeiendonkruid.com (voor o.a. reacties!)

Binnen het immense veranderingsproces dat zich op de drempel van ons dorp voltrekt, is het werken op zaterdag geen uitzonderlijk verschijnsel. Dat was gistermorgen ook waar te nemen, toen de groep staaldraadvlechters volop actief was. Ook de bemanning van de super kraan was in touw. Onderhoud? In ieder geval is de giek horizontaal (weekendstand?).
IMG_4860 verkl
Ook op zaterdagmorgen zijn de staaldraadvlechters actief op de plek waar eerst zand lag, als tussenstation naar de bodem van de tunnelkuip. Het draadwerk zal haast hebben, kan er de komende week beton worden gestort…
IMG_4861 verkl
De werkers van buitenlandse herkomst hebben zich  goed ingepakt. Het is deze morgen ook miezerig koud, al geeft de thermometer een hogere stand aan….IMG_4864 verkl
Beneden in de tunnelkuip zijn collega-vlechters bezig in de hoek waar de afwatering wordt gerealiseerd. Komt hier langs de wegkant eerst een wand die later weer wordt weggehaald?
IMG_4865 verkl
Ook op de lager gelegen vloeren aan de oostkant is volop vlechtactiviteit! Harde werkers! De giek van de kraan ligt op de grond, staat later weer omhoog. Test?
IMG_4867 verkl
Het is ‘grijs weer’ en dat is aan de foto’s te zien…  Ook de kraanmachinist werkt zich warm…
IMG_4869 verkl
Ingewikkelde draadconstructies die op essentiële plaatsen in de tunnel bijzonder belangrijk zijn. Wapening….
IMG_4871 verkl
Even hebben we oogcontact, komt er een lach op de gezichten… Verdere communicatie lukt niet, uitgezonderd die per (opgestoken) duim….
IMG_4874 verkl
Bij de brug tussen Noord- en Zuidhorn is het wederom even wachten geblazen… ‘Baukje’ uit Burgum is de brug net gepasseerd, ‘Stolt Hamburg’ (uit Rotterdam….) richt zich nu op de brugopening…
IMG_4875 verkl
Daar komt ie, de “Stolt Hamburg”… De bolfoto’s van de nieuwe brug al bekeken??? (Kijk op www.bloeiendonkruid.com, in de laatste blog de juiste link!)

©foto’s: jan blaauw, 14 december 2013 (Canon Powershot A495)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.