NOORDHORN verandert: Deel 1 fotojournaal 2 december 2013: De hondjes van Bert, baggeren en een nieuwe brug…

Meestal loop ik noodgedwongen achter de feiten aan… Soms ben ik de feiten vóór! Dacht ik dat het fietspad langs de N355 aan de westkant van Noordhorn al gebruiksklaar was, blijkt dat toch niet zo te zijn. Er wordt nog gewerkt aan de bermen etc. Vrijgave is een kwestie van dagen… (Je merkt toch het verschil tussen het belang van het snelverkeer en het langzame verkeer… Werd de N355 na voltooiing van het asfalteren vervroegd vrij gegeven, dat geldt niet voor het fietspad en de Mokkenburgweg. )
Gisteren een fietsrondje gemaakt via de Spanjaardsdijk Noord, het Van Starkenborghkanaal (oost- en westkant), de Industrieweg en de Mokkenburgweg terug naar het dorp. Veel fotomateriaal, afleveringen dus…. Deze eerste reeks hier, het vervolg als gebruikelijk op www.bloeiendonkruid.com.
IMG_1450cropverkl
Onmiskenbaar de hondjes van Bert Kamphuis, wachtend voor het hekwerk van de hertenkamp waar verzorger Bert als hulpvaardige vrijwilliger de damherten verzorgt. December is deze keer zijn maand, verzorging bij toerbeurt door de verzorgers Hans de Boer, Willy Helmus, Bert Kamphuis en Henk de Weerd. “Waar blijft Bert nou???!”
IMG_1457 verkl
De Noordhorner damherten op een kluitje bij elkaar, wachtend tot verzorger Bert zijn bezigheden beëindigt. Altijd waakzaam, zeker als er honden en fotografen worden gesignaleerd….
IMG_1458 verkl
Tja, wachten duurt lang….
IMG_1459 verkl
Vanaf het betonpad richting Den Ham ziet de skyline van Noordhorn er toch wat ‘drakeriger’ uit met die twee enorme hijskranen.  Tijdelijke horizonvervuiling….
IMG_1460 verkl
Ook een vreemd element in het landschap, maar wel blijvend: het noordelijke ‘grondlichaam’ van de nieuwe, hoge brug in de N355. Binnenkort begint de echte bouw!
IMG_1461 verkl
Soms is de weerspiegeling van een enkele grashalm of rietpluim voldoende om je aandacht te trekken…
IMG_1465 verkl
De hoeve van de familie Van Gosliga aan de Spanjaardsdijk Noord met de fraaie weerspiegeling van het woonhuis in het rustige water van de gracht….
IMG_1467 verkl
Ruim zicht richting Den Ham. Hier de boerderij van de familie Bekkering en meeuwen, vele meeuwen in het weiland! Ja inderdaad, ook schapen!
IMG_1469 verkl
Baggerwerk door de werkers van Martens en Van Oord (Oosterhout), ter hoogte van de plek waar de Spanjaardsdijk Noord aansluit op het Van Starkenborghkanaal Noord (kanaalweg). Het vreemde grondvervoermiddel op de dubbeldikke banden is een Volvo!
IMG_1471 verkl
Aan de zuidkant van het kanaal is een passeerplek gemaakt. De ene (lege) Volvo wacht, de gevulde vervolgt zijn weg naar het grondlichaam zuid. Dat lichaam kan nog wel wat vulling gebruiken…. De lege Volvo rijdt ruggelings naar de kraan. (Vandaag zag ik dat de “Con Zelo”, een van de grond vervoerende binnenvaarders, leeg terugvoer richting baggerplek west, bij Noordhorner Tolhek!)
IMG_1475 verkl
De kraan van Martens en Van Oord met een volle bak, de Volvo staat al klaar voor ontvangst…
IMG_1476 verkl
De volle Volvo is aangekomen op het talud aan de zuidkant. Lading lossen, dan de helling af en ruggelings terug naar de graafmachine….
IMG_1478 verkl
Zie je, zo gaat dat… Achteruit rijdend…. Het was blijkbaar niet goed mogelijk een keerlus aan te leggen…
IMG_1480 verkl
Soms worden er besprekingen gehouden op de werkplek zelf, zoals hier op het zuidelijke grondlichaam. (Gek woord eigenlijk, zal nooit woord van het jaar worden…)
IMG_1482 verkl
De kanaalweg aan de noordkant is wel degelijk afgesloten. Gelukzoekers zullen onverrichterzake moeten terugkeren…  Fietsers en wandelaars worden omgeleid, voor hen is een heus viaduct aangelegd! (Met hen wordt dus wel degelijk rekening gehouden!)

Wordt vervolgd op www.bloeiendonkruid.com
©foto’s: jan blaauw, 2 december 2013 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.