NOORDHORN verandert: INLOOP bij zalencentrum Balk Zuidhorn – 26 november 2013

Voor actueel Noordhorn, óók: www.bloeiendonkruid.com

Goed idee van de Provincie Groningen en aannemer GMB om een inloopbijeenkomst te beleggen over de vaarrouteverruiming, de nieuwe bruggen, de N355-verlegging inclusief tunnel en rotonde…. Geschikte plek om zoiets te doen, ter verbetering van de communicatie: Zalencentrum Balk aan De Gast in Zuidhorn. Op tijd spoedde ik me wandelend naar de zuiderburen, op 26 november jongstleden…. (Vandaag dus, gisteren voor als u/je dit morgen leest…) IK de eerste? Had je gedacht! Net 17.00 uur geweest, de eerste aanwezigen al in behoorlijk grote getale aanwezig! De diverse informatieverstrekkers bij hun stands langs de rand van de grote zaal; in het midden de tafels met koffie, thee, water…. Bij Balk zit of sta je goed, hoef je niet op een houtje te bijten! Dan komt mijn praktisch probleem: Schrijven? Heb ik een pen en mijn bril voor nodig! Foto’s maken? Bril af, pen weg…. Dit wordt niks, hier word ik “maal in kop” van…. Het ‘kieken’ geef ik voorrang, de informatie komt dan wel, t.z.t.
IMG_1275 verkl
Nee, veel lijn zal er niet in deze blog zitten…. Van hot naar her, henter en twenter…. Hier de informatie over de vervanging van de spoorbrug. Hoe komt die eruit te zien? Hoe wordt daar straks gewerkt? Straks? Dat kan nog wel 2015, of 2016 worden….
IMG_1277 verkl
Mooie panelen! Schermen? Magic borden? Touch screens…. Even aankomen en je kreeg te zien hoe de situatie ter plekke er uit komt te zien, bij de vervanging van de huidige verkeersbrug bijvoorbeeld. “Wat kinnen ze wat hè, vandoag de dag…!”  Ter geruststelling, het glas van wethouder Jan Oomkes bevat water!
IMG_1280 verkl
Ruime belangstelling, maar je kon overal goed terecht, als je wilde. Je ogen de kost geven, je oor te luisteren te leggen… Vele bekenden gaven acte de présence, zoals hier in het midden kanaalaanwonende Sjabbo Datema, ex-veehouder. (“Die bulten aarde die nog op het land liggen aan de westkant van de spoorbrug? Dat is teeltgrond! Die moet er nog over! Maar het is veel te nat! Wordt waarschijnlijk niet eerder dan komend voorjaar!”)
IMG_1281 verkl
Een van de informatiepanelen over de brug tussen Noord- en Zuidhorn, te vervangen wanneer de wegverlegging van de N355 is afgerond! . Einde 2014? Begin 2015?
De nieuwe einddatum van het project werkzaamheden Noord- en Zuidhorn is 1 november 2014, maar, zei Rob Bosma van Weg- en Waterbouw van de Provincie Groningen, “dat is voor 95 % zeker, al blijft er altijd een vraagteken. Het kan best eerder worden, veel later zal het niet zijn…”

Ik stop ermee voor vandaag, mijn ogen staan op sluitingstijd…
Wordt vervolgd!

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN verandert: INLOOP bij zalencentrum Balk Zuidhorn – 26 november 2013

 1. Rob Bosma zegt:

  Heer Blaauw,
  Een mooie weergave van een mooie avond. Voor de volledigheid nog even de “officiele” planning voor alle werkzaamheden bij Noord- en Zuidhorn zoals we die op dt moment hanteren:
  Planning
  • De wegomlegging van de N355, inclusief de hoge vaste brug, is klaar op 1 november 2014.
  • Het verruimen van het Van Starkenborghkanaal is klaar op 1 december 2014.
  • Het tijdelijk baggerdepot is afgewerkt op 1 december 2015.
  Met vriendelijke groet,
  Rob Bosma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.