NOORDHORN verandert: INLOOPbijeenkomst zalencentrum Balk – 26 november jongstleden – foto’s, deel 2

Het vervolg op de beknopte berichtgeving van gisteravond laat… Vanzelfsprekend kan ik geen allesomvattend oordeel geven over de totale INLOOPBIJEENKOMST die in zaal Balk een gastvrij onthaal kreeg (zoals gewoonlijk!) Ik heb de eerste vijf kwartier meegemaakt en als nuttig en plezierig ervaren. Geanimeerd, ernst en luim, fraai beeldmateriaal, ter zakekundige informatie etc. Beter dan een zaal vol zittende mensen die allemaal op hetzelfde moment naar een plaatje in de verte staren en langzamerhand geen vat meer hebben op datgene wat wordt gezegd… Ik ging met een goed gevoel naar huis, al waren lang niet al mijn vraagtekens als sneeuw voor de zon verdwenen. (En dat hoeft ook niet… Verwondering en vraagtekens leiden immer tot meer inzicht!)
O ja, nog even wat informatie die ik kreeg van Rob Bosma, hoofd Weg- en Waterbouw van de Provincie Groningen. Hij bezocht gisteren ook de inloopbijeenkomst, is positief gestemd en gaf me alsnog op de weblog de volgende planning die vanaf nu wordt gehanteerd bij het project “Werkzaamheden Noord- en Zuidhorn”:
Voor de volledigheid nog even de “officiële” planning voor alle werkzaamheden bij Noord- en Zuidhorn zoals we die op dit moment hanteren:
Planning
• De wegomlegging van de N355, inclusief de hoge vaste brug, is klaar op 1 november 2014.
• Het verruimen van het Van Starkenborghkanaal is klaar op 1 december 2014.
• Het tijdelijk baggerdepot is afgewerkt op 1 december 2015.
IMG_1283 crop02 verkl
Het kopje koffie als symbool van de gastvrijheid bij Balk!
O zo belangrijk dat de ruimte waarin iets dergelijks wordt georganiseerd een positieve sfeer ademt!
IMG_1283 crop01 verkl
Het kopje koffie haalde ik van deze foto met een kundige medewerkster die een schets van de brug tussen Noord- en Zuidhorn op tafel heeft. Zoals het wordt, na de voltooiing van de N355-verlegging. Er verandert ook iets aan de op/afritten (hoger!) en dat is niet voor alle nabijwonenden prettig nieuws….
IMG_1284 verkl
Hoe is het nu? Hoe gaat het worden? Wat zijn de veranderingen? (En eventueel was er een glaasje water om van de schrik te bekomen….)
IMG_1285 verkl
Ja, die toverschermen houden je aandacht gevangen, wat een prachtig hulpmiddel! De getoonde beelden liggen een straatlengte voor op de werkelijkheid…. Alleen nog even dat verschil wegwerken….
IMG_1286 verkl
Eenmaal raden op welke plek de vinger rust…. Huize Wieringa ten zuiden van het tunnelterrein oost, met die hele grote kraan naast de deur. (Nee, storm komt er voorlopig niet….)
IMG_1287 verkl
In het midden (met die enigszins dromerige, afdwalende blik in de ogen…) Janko Haaksema, GMB-aanvoerder bij het tunnelgebeuren. (Nee, zijn aanvoerdersband is niet te zien op deze foto…) Vooral zijn stand had over belangstelling zeker niet te klagen!
IMG_1289 verkl
Sommigen geven de voorkeur aan een sit-in! Kun je de folderinformatie rustig tot je nemen… Het gezicht vertoont enige scepsis…. “’t Zal mij benieuwen…”
IMG_1291 verkl
Nog even een keer de ‘bruggenman’…. Omdat ie zoveel energie uitstraalt, vertrouwen inboezemt en het inloopgebeuren verrijkt met een gulle lach…
IMG_1293 verkl
Wie er ook was deze avond? Burgemeester Bert Zwart! Een onverbeterlijke optimist, of ie nou met “Bert” of met “Zwart” of, het meest geturfd, met “burgemeester” wordt aangesproken. Ook al staan de voorstanders van de gemeentelijke herindeling te trappelen van ongeduld bij de voordeur, dan nog staat deze burgemeester ontspannen zijn gemeentenaren te woord, desnoods bij de nooduitgang!
IMG_1296 verkl
Plattegrond van een groot deel van Noord- en Zuidhorn met de verkeersbrug als centraal punt. Hoe gaat de ” reconstructie” van de oude Gast er uit zien? Wat zijn de veranderingen ten opzichte van de huidige en vroegere situatie?
IMG_1297 verkl
Collega-kieker Jan Thijs zei het al: ” Je moet daar even gaan kijken! Kun je zien hoe de vloerbedekking eruit gaat zien van de gereconstrueerde Gast! Richting brug!”  De vloerbedekking…. Mooie plaatjes, fraaie beelden! Maar de nieuwe brug gaat nog wel weer driekwart meter omhoog wat de taluds betreft…. “Ach”, zei mevrouw Agema, “dan gaan we wel wat steviger op de pedalen staan…”
IMG_1299 verkl
Hij is er, razende reporter, Midhorncorrespondent, wegverleggingswatcher en verkeersbordenverzamelaar Jan Thijs de Haan in zijn kenmerkende blue coat! (Die hij na afloop van het project wil schenken aan de aannemer GMB om een plaatsje in het verleggingsmuseum te bemachtigen….)
IMG_1302 verkl
Gelukkig valt er af en toe best wat te lachen, de stemming is goed, ook al houdt niet iedereen van zure druiven…. De nieuwe verkeersbrug in beeld die de krakende oude gaat vervangen, waarschijnlijk begin 2015….
IMG_1303 verkl
Deze mevrouw achter de tafel van de nieuwe spoorbrug, lijkt te willen zeggen: “Ik sta nu nog met lege handen, maar komt u eind 2015, begin 2016 maar eens terug, wie weet is er dan …..” De nieuwe spoorbrug laat nog even op zich wachten….
IMG_1305 verkl
Slotakkoord! Voor Noordhorners het opvallendste en meest ingrijpende onderdeel van het “Project Werkzaamheden Noord- en Zuidhorn”, de verlegging van de N355, de bouw van de tunnel, de aanleg van de rotonde. Zo wordt het dus….

©foto’s: jan blaauw, 26 november 2013 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.