NOORDHORN: Lichtshow Serious Request afgelast, maar…. Een herkansing???!

Enkele JOP-jongeren waren tijdens de intocht van Sinterklaas op zaterdag 23 november jongstleden druk aan het flyeren. (En sommige ouders ook, ondersteunend…) JOP??? Ja, dat staat voor het jongerenwerk binnen de PKN, de Protestantse Kerken Nederland. (In dit geval Zuidhorn…)
En wat stond er dan wel op die flyers?
Nou, een uitnodiging om te komen kijken bij de spectaculaire lichtshow voor 3FM Serious Request! Oei, hoe zat dat ook al weer? Langzaamaan verheldert het beeld in mijn hersenpan: Goed doel, Glazen Huis, hulp aan mensen die het slechter hebben getroffen dan wij hier in dit vermaterialiseerde Nederland…. In de Kerstperiode gaan wederom drie discjockeys (onder wie traditioneel Giel Beelen) een aantal dagen en nachten Het Glazen Huis in. Publieksvraag: Waar staat het Glazen Huis dit jaar???!! De actie wordt samen met het Rode Kruis gevoerd tegen diarree onder het motto: “Stop that shit!” Goede riolering, zeep, schoon water, er valt nog heel wat te verbeteren, in samenwerking met Rode Kruis.
De landelijke actie kent plaatselijke werkgroepen zoals de kerngroep serious request zuidhorn. De kerngroep organiseert diverse activiteiten waarvan het vanzelfsprekend de bedoeling is dat ze geld in het laatje brengen! Een van die activiteiten: De spectaculaire LICHTSHOW aan de Meidoornstraat in Noordhorn op zaterdag 23 november, aanvang 18.30 uur!
Met de Sinterklaasintocht nog in de protesterende benen (de onderdanen worden opstandig…) spoed ik me pal na het vervroegde avondeten naar de oostrand van Noordhorn. Gezellig is het er al wel! Een kraampje met broodjes, drinken, warme worst… (En ik heb net gegeten…..) Een groeiende mensenschare, verwarming door middel van vuurkorven en paalkachels, sfeerverlichting, muziek, Jan Fokkinga die wel zin heeft in een feestje, maar… géén WIND! De VLIEGERS gaan niet op! Helaas kan de lichtshow niet doorgaan! Een andere keer misschien???! Nader bericht volgt!

Belangstelling voor de acties van de kerngroep Serious Request Zuid- en Noordhorn???! KIJK OP DE WEBSITE www.kominactie.nl/pkngemeentezuidhorn! Daar staat de bladzij met plaatselijke activiteiten en doneermogelijkheden! (Sommige acties zijn al geweest, andere volgen nog!) Lege statiegeldflessen? Inleveren! Sint en Piet op bezoek krijgen?? Afspraak maken! Meedoen aan de estafettewandeling in het Joh.Smitpark op 20 december?? Zoek teamgenoten en geef je op! Vergeet niet te DONEREN!
Meer vertrouwen in de plaatselijke PKNpenningmeester? Een gift kan ook worden overgemaakt naar rekening 318204037 t.n.v. Geref.Kerk PKN Zuidhorn. En er even bij vermelden: Serious Request 2013! Komt het altijd goed! Bedankt alvast!
IMG_1170 verkl
Enigszins teleurgesteld staan de jongedames voor het lichtkoord…. In de verte de gekleurde lampjes van o.a. de vliegers die een spectaculaire lichtshow hadden moeten opleveren… Maar ja, zonder wind gaat geen vlieger de lucht in… Volgende keer beter!
IMG_1162 verkl
De enthousiaste bemensing van de kraam met de lekkere broodjes, drankjes, worst etc.
IMG_1160 verkl
Koud? Even warmen bij een vuurkorf…. Met flitslicht gekiekt, maar….
IMG_1159 verkl
….zo oogt het veel mooier, een mini-lichtshow!
IMG_1166 verkl
En zo wat forser aangezet….
IMG_1158 verkl
De lieveling van de familie Kooi is ook ter plekke! (Geur van de worst in de neus??!)
IMG_1163 verkl
Een paalkachel, of een kachelpaal….. Lekker warm in ieder geval!
IMG_1168 verkl
HEERLIJK!!!!
IMG_1171 verkl
En ook de twee jongedames van het begin treuren niet te lang, vinden het best gezellig!

©foto’s: jan blaauw, 23 november 2013 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Wilt u meer weten over de kerngroep serious request zuidhorn? Even contact opnemen met woordvoerster MARIJKE! seriousrequestzuidhorn@gmail.com

JOP????????????    TOP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zonder categorie, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op NOORDHORN: Lichtshow Serious Request afgelast, maar…. Een herkansing???!

  1. Marco Kooi zegt:

    Zeer leuk verhaal, en wat een waardevolle foto’s..
    Ik zit dit stuk te lezen, en zit nog even na te genieten van dit mooie weekend,
    meneer Blaauw bedankt namens heel Noordhorn BEDANKT!!!!!!!

  2. Jammer dat het niet waaide, maar zonder wind kan je helaas niets. Wat mij betreft doen we het gewoon nog een keer over als de omstandigheden beter zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.