NOORDHORN: Zie ginds…. Sint en Pieten: …..3, 4. 5, 6, 7….8! En achter die stoel nog één!!!

Mooier had niet gekund! Sint Nicolaas kwam niet alleen probleemloos per stoomboot naar Noordhorn gevaren met een grote schare Pieten, het was voor de wachtende kinderen en ouders (in grote getale naar de noordelijke oever van het Van Starkenborghkanaal gekomen) een feest met een gouden rand! De Goedheiligman had blijkbaar de zon al vooruit gestuurd! Bijzonder prettige omstandigheden en dat zal de komst naar het ontvangstterrein ongetwijfeld positief hebben beïnvloed. De vrachtwagen van Marco van der Veen was omgetoverd tot waardige ontvangstruimte, presentatoren Marco Kooi en Mienke Scheper (vervangster van zanger Richard van Switch die zijn stembanden even rust moest gunnen…) hadden er zin in en kregen de aanwezige kinderen moeiteloos aan het zingen, begeleid door het Grijpskerker muziekkorps “Ons Ideaal”! Nadat Sint was verwelkomd door wethouder Stol en hij zijn waardering had kunnen uiten voor de sfeervolle ontvangst, ging de rondrit vervolgens per Kuiperskoets door Noordhorn naar het dorpshuis “De Dörpsstee”. (En daar zal het kinderfeest ongetwijfeld zijn bekroond met muziek, versnaperingen, kunstjes, toneelstukjes, tekeningen etc. Zo ver reikte mijn uithoudingsvermogen echter niet…)

Een eerste serie foto’s hierbij op deze weblog. Verdere foto’s verschijnen (later…) op www.bloeiendonkruid.com!
IMG_0968 verkl
Op weg naar de plek bij het deurwaarderskantoor Hoeve (de traditionele plaats bij Koopman Transport was door de nog voortdurende kanaalwegstremming moeilijk bereikbaar) werd mij de weg gewezen door koets en paarden van Stalhouderij Kuipers. Die kant op!
IMG_0970 verkl
Paarden en koets, samen met het begeleidende duo koetsiers kunnen even pauzeren. En er is altijd wel een bekende om een praatje mee te maken…
IMG_0974 verkl
Mooi hè!! (Nou ja, uitgezonderd die oogkleppen, maar die zijn nu eenmaal noodzakelijk in deze omstandigheden…)
IMG_0975 bewverkl  IMG_0976 bewverkl
Presentator Marco en presentatrice Mienke  ging het zo te zien en te horen moeiteloos af om de wachtenden te behoeden voor verveling. Een praatje, een liedje, en nog een, en…. “Komt ie al?”
IMG_0977 bewverklIMG_0978 bewverklIMG_0979 bewverkl
Namens de gemeente Zuidhorn was wethouder Fred Stol aanwezig om Sint Nicolaas en zijn gevolg welkom te heten! En dat ging hem goed af, in het zonnetje!
IMG_0982 verkl
Vele jonge kinderen hadden een ouder of een grootouder meegenomen met als doel een uitzicht bevorderende functie. Bovendien, wel zo veilig!
IMG_0983 verkl
Klein en groot, jong en oud, een mixture van leeftijden… En overal zonnige gezichten, pardon, zon op de gezichten….En de wethouder? Die steekt altijd met kop en schouders boven iedereen uit!
IMG_0987 verkl
Nog zo’n zonnig gestemde vader die een ‘lichte’ last op zijn sterke schouders torst! Graag gedaan!
IMG_0991 verkl
Rijen wachtende kinderen en ouders en ze weten blijkbaar allemaal dat schepen uit de richting Spanje via Aduard gaan…..
IMG_0995 verkl
Mooi gezicht! Met onderaan de walkant de “aanlandingsplek” en de smalletredentrap naar boven… Komt ie al???!
IMG_0997 verkl
Ja, daar heb je hem! De stoomboot “Spanje” uit het gelijknamige land!  Zo te zien met nogal wat opvarenden… (Het lijkt wel een boot met vluchtelingen? Of is dat niet gepast om hier zo’n opmerking te maken? Dan trek ik hem weer in….)
IMG_1001 verkl
Zijne Eminentie moet toch wel danig in zijn sas zijn geweest met deze zonnige omstandigheden! Geen waterschade aan tabberd, mijter en pij! (Al doet die staf van €4,95 (Action?) toch wat armetierig aan…)
IMG_1004 bewverkl
Vier van de assistentenstaf ‘gebroederlijk’ bijeen! Juichend (en links een Piet die stiekem van de pepernoten snoept! Foei, Piet!)
IMG_1005 verkl
De boot wordt bekwaam vastgelegd, Sint zal niet in het water plonzen! Ervaren ontvangstmedewerker Ginus steekt al een behulpzame arm uit. Het komt wel goed, Sint is er, het feest kan nu echt beginnen!

Wordt vervolgd op http://www.bloeiendonkruid.com
©foto’s: jan blaauw, 23 november 2013 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

 

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn actueel en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.