NOORDHORN verandert: Tunnelbouw, rotonde-aanleg, communicatie…. Deel 3 (slot) foto’s 21 november 2013

De wording van iets (te?) groots! De verlegging van de N355, inclusief de bouw van de tunnel en de vaste hoge brug richting Aduard. Vooral de directe buren van het gebeuren klagen steen en been over lawaaioverlast, verkeershinder, milieuproblemen…. Moeilijkheden die inherent zijn aan de gekozen oplossing. Als je zo dicht op de bebouwing zo’n ingreep mogelijk maakt en dan ook nog aan de belangrijkste ontsluitingskant van het dorp, dan weet je dat er langdurig overlast zal zijn. Hoe lang? Dat blijkt komende dinsdag 26 november tijdens de inloopbijeenkomst in zalencentrum Balk te Zuidhorn, 17.00-21.00 uur! Organisatie: Provincie Groningen, Weg- en Waterbouw, in samenwerking met aannemer GMB Civiel. Informatie is er bovendien over de vervanging van de spoorbrug en de oude verkeersbrug! Dus: Kom over de brug!

Het derde en laatste deel van de foto’s, die ik donderdagmiddag 21 november jongstleden nam:
IMG_0936 verkl
De contouren van de rotonde zijn steeds herkenbaarder! Komend vanaf de aftakking richting bedrijventerrein (lokaal verkeer Noord- en Zuidhorn), zie je de tak naar de tunnel in het midden rechts. Linksboven voert naar Niezijl, Grijpskerk en, inderdaad, Noordhorn Noord.
IMG_0937 verkl
Sommige werkzaamheden zijn me niet duidelijk en ik wil ter plekke de mensen ook niet steeds lastig vallen met amateuristische vragen…. Deze man is met een grijze kabel bezig. Trekken maar! Wat is de bedoeling?
IMG_0938 verkl
Vrijdagmiddag is wel de middag van het werkoverleg. Hier drie stratenmakers (herstel: twee in ieder geval, maar de derde?) bezig de situatie te bespreken. Zijn er kantstenen genoeg? Is het grind voldoende aanwezig? Zand? Uitslag Zweden-Portugal?
IMG_0941 verkl
Vorderingen nog duidelijker in beeld! Ben toch nieuwsgierig naar wat er op de rotonde in het midden zal verrijzen… Zet er maar iets stevigs op, want er zijn altijd wegpiraten die uit de koers raken en over de bult racen…..
IMG_0944 verkl
De kraanmachinist van Oosterhof Holman verspreidt het fijne grind over de sierstenen in de buitenrand van de rotonde. Ik neem aan dat het de bedoeling is dat het fijne grind tussen de stenen valt om de ruimtes op te vullen. Voor de stevigheid…
IMG_0948 verkl
Hier is het beter te zien. Secuur werkje! Beheerst gedrag!
IMG_0950 verkl
Zo gaat dat… (En nou zou ik precies moeten weten hoe dat hulpstuk voor de kraan heet….)
IMG_0951 verkl
Altijd is er ook handwerk nodig! Met een gewone bezem wordt het fijne grind “ingeveegd”. Prettig dat het mooi weer is! (Ook voor de overleggers op de bult…)
IMG_0947 verkl
De stratenmakers die bezig zijn richting het fietspad langs de N355. Dat fietspad gaat straks om de rotonde heen via het eerste deel van de Mokkenburgweg en het nieuwe gedeelte langs de omleidingsweg.
IMG_0957 verkl
De stratenmakers zijn van Spoelstra & Nijboer, een nieuwe loot aan de stam van de onderaannemers. Of waren ze eerder actief in Noordhorn?

©foto’s: jan blaauw, 21 november 2013 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN verandert: Tunnelbouw, rotonde-aanleg, communicatie…. Deel 3 (slot) foto’s 21 november 2013

  1. Ontzettend leuk om te zien. Ik heb vandaag ook weer met de vlieger de werkzaamheden in kaart gebracht. http://wordpress.meulenhoff.org/?p=596

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.