NOORDHORN: Oosterweg gedeeltelijk herstraat, foto’s 18 en 20 november 2013

Even een andere blog… Er gebeurt méér in Noordhorn! De gedeeltelijke herstrating van de Oosterweg bijvoorbeeld. De vaklui van Oldekamp zijn druk bezig het gedeelte tussen gymgebouw en kerk opnieuw te leggen, nadat alle klinkers vlot waren verwijderd. De straat was er trouwens ook aan toe. Steeds meer kuilen, stenen die uiteen weken, etc. Het laatste stukje tot aan de Nieuwstraat/Moeshorn verdient ook te worden aangepakt. Hopelijk hoeft daarop niet eerst weer een paar jaar  te worden gewacht….
IMG_4536 verkl
Wat een bult stenen! De toiletwagen stond er al eerder, herkenbaar signaal voor wat er stond te gebeuren! De firma Oldekamp is terug in het dorp, vertrouwd gezicht. Hopen dat de weersomstandigheden gunstig blijven….
IMG_4537 verkl
De Oosterweg van zuid naar noord, vanaf de plek tussen kerk en pastorie. Kouwe klus….

IMG_4539 verkl
Het bedrijfsautootje van Oldekamp naast de bult klinkers. De put is een lig-in-de-weg…. (Voor vakmensen geen probleem).

IMG_4546 verkl
Twee dagen later, woensdag 20 november. Er worden straatstenen gehaald vanaf de parkeerplaatsen tussen Hervormde Kerk en sportgebouw.  Merkwaardig transportmiddel…. Is dit nu een kleine shovel???
IMG_4547 verkl
Er wordt vakkundig speciaal (scherp?) zand gestrooid over de herlegde stenen. Blijven de klinkers beter op hun plaats, gaan ze niet direct weer ‘rammelen’….
IMG_4548 verkl
De andere Oldekamper is bezig met het trilapparaat, gaan de stenen vlakker en vaster liggen, de bekroning voor elke stratenmaker… En die oorbeschermers? Noodzaak, geen MP3-geluiden (neem ik aan…)
IMG_4549 verkl
Links langs de trottoirrand, de meetlat, het baken! Maar dat andere voorwerp, wat is dat????!!
IMG_4545 verkl
De straat die een forse opknapbeurt met toeters en bellen meer dan verdient: de Nieuwstraat! Is er bekaaid vanaf gekomen, doordat ’t knipke van de gemeente voortijdig leeg bleek te zijn…. Er kon in ieder geval wel een nieuw verkeersbord worden geplaatst: Verboden in te rijden, eenrichtingverkeer! Als er nu nog verkeerdrijders beweren dat ze ‘het bord niet hebben gezien’, zijn ze rijp voor een ogentest op zeer korte termijn.

©foto’s: jan blaauw, 18 en 20 november 2013 (Canon Powershot A495)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn actueel en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.