NOORDHORN verandert: Weekendrust (of niet…): Wegverlegging N355 + reacties – Foto’s 16 november 2013

Sint in Stad…. Met Pieten! Bosjes Pieten! Nee, geen Bosjesmannen, bosjes Pieten! Wat een drukte! Niks voor mij….
Voordat mijn eega de TV aandeed, hadden we al de benen gestrekt. Toch langs het fietspad bij de N355 tussen Langestraat Noord en Schippersstraat. Er staat weliswaar een bord “Verboden in te rijden van beide kanten!”, maar lopen is geen rijden… Het laatste stukje was even behelpen, maar niet problematisch. Zo druk was het nou ook weer niet. Toch maar door de Schippersstraat, tussen de tunnelterreinen door en daarna een ommetje Mokkenburg. “Moe maar voldaan” hoor je dan terug te keren, thuis, maar ik had het steenkoud. (Nu nog zit ik met warmwaterzak en plaid voor de computer….)
O ja, even aandacht voor een berichtje van Frits Mesker, uit de Schippersstraat. Frits mailde:
“Hoi Jan,
Weet jij iets over werkzaamheden hedennacht tussen 23.30 en 0,00 uur? Ik had net de bakken  naar jou gezonden, beginnen ze met een forse hamer op ijzer te slaan met daarbij een vuurregen van een snijapparaat en dat alles in het donker. Het was ongeveer aan deze kant van de voormalige flitspaal . Overuren maken, hobby of duistere praktijken?”

Nee, ik weet er niets van… Het is wel de plek waar de onttakelde superkraan staat te wachten op de verhuizing naar het tunnelterrein oost. Sabotage? (Ho ho, JanB, voordat de fantasie met jou aan de haal gaat…)
IMG_0747 verkl

Het laatste stuk van het fietspad langs de N355 ontbreekt…. Wordt waarschijnlijk ‘meegenomen’ tijdens het asfalteren van de definitieve rotonde, volgend weekeinde, wanneer de N355 enkele dagen is afgesloten! Ik hoop ook dat de Mokkenburgweg dan weer begaanbaar wordt!
IMG_0749 verkl
Nog zo’n onderneming die schade lijdt nu ze moeilijk bereikbaar is, maar Frank Meester houdt de moed erin. Positief denken! (Maar soms is knarsetanden niet te voorkomen….) Natuurlijk, ook lopend en fietsend kun je er via de Transportweg en de Handelsweg komen, maar zelf vind ik dat geen aangename route voor langzaam verkeer. Vooral de bocht bij Gemeentewerken is verraderlijk….
IMG_0751 verkl
Ja, u voelt de vraag al aankomen: Wat is dit voor bak???! Is dit een profielbak, of noem je deze anders?  Het is net of de bak op een troon is geplaatst!
IMG_0753 verkl
Hier wordt dus de rotonde aangelegd. De ‘gemalen steen’ is al op de zandlaag aangebracht. Nu kan volgend weekeinde het asfalt erop…. Of vergeet ik wat?
IMG_0755 verkl
Deze CAT is van Oosterhof Holman, ook een mooie machine!
IMG_0756 verkl
Op de achtergrond, achter het bord “Verboden in te rijden”, staat de onttakelde hijskraan. Diverse onderdelen zijn ‘ingepakt’. Vervoer en opbouw maandagavond aanstaande. Was op deze plek afgelopen nacht “overwerk” met nachtelijk lawaai?

Uitgebreider Noordhorn? www.bloeiendonkruid.com

©foto’s: jan blaauw, 16 november 2013 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.