NOORDHORN verandert: Inloopbijeenkomst, tunnelontwikkelingen, kraantoestanden…. Foto’s 15 november 2013

Tot mijn eigen verrassing is de volgende ontwikkeling in mijn berichtgeving te bespeuren:
Snelle informatie met een beperkt aantal beelden op deze weblog Noordhorntoenennu;
trager volgen, maar meer uitgebreide series foto’s op www.bloeiendonkruid.com

Vandaag is het vreemde vrijdag…. Alles loopt anders dan anders…. Of dat door de verjaardag van onze jongste zoon komt die al ruim 1½ jaar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan woont? Of door de druk om de bijdragen aan “Noordhorn Nu” tijdig klaar te krijgen?  Is het ook nog eens mooi weer en dan wil ik er gewoon even uit, ja, ook om te kieken…. Of ik gebruik moet gaan maken van verslavingszorg????!

Eerst het berichtje dat ik in de nieuwsbrief van de Provincie Groningen aantrof:
Projecten Zuidhorn
De inloopbijeenkomst op 26 november gaat over de vervanging van de Dorkwerderbrug en de Aduarderbrug. Ook krijgt u hier informatie over de projecten in de gemeente Zuidhorn, die te maken hebben met de aanpak van het Van Starkenborghkanaal: de wegomlegging van de N355, de nieuwe vaste brug, de nieuwe beweegbare brug, de nieuwe spoorbrug en de bochtverruiming. U kunt tussen 17.00 en 21.00 uur terecht in de Balk (De Gast 39, Zuidhorn) met uw vragen en suggesties.

Dan een correctie betreffende het gehannes met de grote kraan die aan de kant van het tunnelterrein (noordwest) werd opgebouwd, afgebroken, opgebouwd, afgebroken, bis bis…. De kraan hoeft niet retour afzender! Inmiddels is het bouwpakket weer bouwpakket geworden en ligt klaar voor verplaatsing naar het tunnelterrein (oost) aan de kant van de familie Wieringa (zuidzijde dus). Dit grote transport + opbouw vindt komende maandag 18 november plaats, ’s avonds tussen 19.00 en 22.00 uur! (Met dank aan voorlichter Nico Jaarsma! Of was het toch Haarsma?)

Fotowerk van deze vrijdag, in beperkte hoeveelheid:
IMG_0606 verkl

Ben ik nog niet eens buiten, is het eerste onderwerp al in beeld: Een tamelijk kleine egel die de laatste tijd wel vaker bij ons ‘buurt’, ook overdag. Nee, nog niet geneigd tot winterrust… Komt ook door de slordige manier van eten van onze tuinvogels die nog wel eens wat voor andere belangstellenden willen overlaten…
IMG_0607 verkl
Vooraan in de Langestraat (Midden) het volgende oponthoud! Jolanda de Boer is verrast met een Sara! Ze is 50 geworden (Jolanda, gelukgewenst!) en dat willen Wilt en de kinderen weten ook!
IMG_0612 verkl
Wat een mens, hè?! (Al is de gelijkenis met Jolanda toch niet zo treffend…)
IMG_0615 verkl
Bij de tunnelbouw aan de oostkant ging het vandaag vooral om leveringen door KNOL uit Akkrum (Veel Friese hulp bij de projecten in en bij Noordhorn!). IJzeren platen, balken, buizen…. Allemaal met de aanwezige kraan van de auto naar een plek in de tunnelkuip gehesen. Zonder bombarie, gewoon even je werk doen!
IMG_0617 verkl
Ook de gereedschapskast moest even naar een andere plek en dan is zo’n kraan toch wel handig…. (Zou die tunnelwerker met de koptelefoon elke dag schone werkkleren tot zijn beschikking hebben? Hebben ze speciale wasmachines om de Noordhorner klei weg te spoelen?)
IMG_0621 verkl
Hier wordt een bak (een laadbak???) met de kraan naar het ‘bovenland’ vervoerd. Straks volgt die V-vorm… Wat is dat eigenlijk???!
IMG_0622 verkl
De hele dag, zeker als het mooi weer is, zijn er belangstellenden aan de rand van het tunnelterrein om de laatste ontwikkelingen met eigen ogen te aanschouwen. (Zo’n blogger kan je wel van alles op de mouw spelden of in scene zetten…) Hier oma en kleinzoon, leergierigheid troef!
IMG_0627 verkl
Kijk, dit ‘gekke ding’ bedoel ik. Een vogelvorm…. Vliegend… (Dankzij de kraan…) Wie weet wat het is???!

WORDT VERVOLGD!

©foto’s: jan blaauw, 15-11-2013 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN verandert: Inloopbijeenkomst, tunnelontwikkelingen, kraantoestanden…. Foto’s 15 november 2013

  1. Geja zegt:

    Gefeliciteerd Jan en Gé met jullie jarige zoon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.