NOORDHORN verandert: Tunnelbouw en rotonde-aanleg N355 – donderdag 14 november 2013

Duistere donderdag, 14 november 2013…. Moeilijker fotograferen, maar toch geprobeerd! De meeste foto’s komen binnenkort (waarschijnlijk op www.bloeiendonkruid.com), hier al vast een voorproefje…. En noteer de Inloopbijeenkomst die de Provincie Groningen op 26 november a.s. organiseert in zalencentrum Balk te Zuidhorn, tussen 17.00 en 21.00 uur! Vragen staat vrij en de antwoorden komen van diverse medewerkers die met weg- en waterbouw te maken hebben! Over de Dorkwerder brug, de Aduarder brug, de nieuwe hoge brug, de vervanging van de beweegbare brug tussen Noord- en Zuidhorn, de vervanging van de spoorbrug, het baggerwerk, de vaarrouteverruiming…. Een totaalpakket aan onderwerpen, thema’s die hier en nu spelen! Vandaag stond de aankondiging in de Nieuwsbrief van de Provincie Groningen (kun je op abonneren!) en kreeg ik ook een uitnodigingsbrief, ondertekend door Rob Bosma, hoofd Wegen en Water in deze provincie.  Attent!
IMG_0499 verkl

Aanvoer van de wanden die nog moeten worden ‘geslagen’ aan de zuidkant van het tunnelterrein (oost). Om verzakkingen tegen te gaan… Daarna kan de tunnelkuip 3 meter dieper worden gegraven!
IMG_0586 verkl
Er wordt hard gewerkt om de definitieve rotonde ten noordwesten van het tunnelterrein op tijd klaar te hebben voor de asfaltering in het weekeinde van 29/11-1/12. (Dat weekeinde ligt de N355 eruit!) Hier wordt zand aangevoerd door Van der Wiel (of een branchegenoot…) Straks komt de shovel om het zand “ter plekke te bestellen”….
IMG_0593 verkl
De shovelbestuurder weet zijn machine meesterlijk in te zetten. Binnen de kortste keren is de bult zand ‘verwerkt’! Deze machine is (aldus Anne Adema) een shovel. Een shovel heeft een bak! Heel beweegbaar! (Dat heeft een bulldozer niet, die heeft een schuif, die maar over een halve meter te verstellen is…)
Hoe het ook zij, ik wil een leergierige leerling zijn, ik probeer het te onthouden!
IMG_4471 verkl
Gespot… Vanavond in het donker aan de Industrieweg, bij de veilinghal van Damminga, niet ver van de deurwaarder… (Geen overhaaste conclusies a.u.b.) TRANSPORT EXCEPTIONNEL!  Een extra lang vehikel met een fraaie, nieuwe kraan erop, een forse!
IMG_4469 verkl
Volgens mijn vrouw, die niet veel later deze route liep in tegengestelde richting, stond de combinatie er niet meer toen zij passeerden… Merkwaardig!
Waar is deze Martens en Van Oord voor bedoeld?
a.  Het verwijderen van de oude buizen uit het kanaal
b.  Het verwijderen van  de laatste resten van de oude oever aan de westkant van de spoorbrug
c.  Aan de slag bij de bouwplek van de vaste hoge brug, richting Aduard.
d.  Bestemming onbekend…

©foto’s: jan baauw, 14 november 2013

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.