NOORDHORN verandert: “Lans en driepoot??? Baken en statief!”- Reactie Anne Adema

De wisselwerking met een aantal mensen over diverse onderwerpen die in woord en beeld op deze weblog voorbijkomen, vind ik prima! Dank voor alle mensen die reageerden en (zullen) reageren! Anne Adema (Noordhorn) is een van die mensen die meer technische know-how in hun bagage hebben dan ik. Hij reageerde op twee afbeeldingen. De eerste:

De rotondewerker die ik vergeleek met een schildwacht uit de Middeleeuwen, lans in zijn hand, helm op het hoofd...

De rotondewerker die ik vergeleek met een schildwacht uit de Middeleeuwen, lans in zijn hand, helm op het hoofd…

Hierbij merkte Anne op:
“De lans die jij bedoelt is een baken,  daar staan getallen op. Door dit baken en de lancer (?) kun je de diepte berekenen, kwestie van goed afstellen. Wat moet er worden afgegraven? Wat moet er op hoogte worden gebracht? En als je meer wilt weten, vraag het de jongens van GMB of Oosterhof Holman!”

IMG_4315 verkl

De tweede reactie van Anne Adema betrof de ‘driepoot’ zoals die op deze foto zichtbaar is (onder de naam Oosterhof Holman). Het is een statief, zegt Anne, waarop laser kan worden bevestigd. De poten van het statief zijn verstelbaar. Je kunt hem waterpas stellen, dan moet je de bellen in het cirkeltje van de laser plaatsen!”

Weer wat geleerd!
Anne, bedankt!

©foto’s: jan blaauw, 6 november 2013

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.