NOORDHORN verandert: Woensdagkijkje bij het tunnelterrein oost…. 13-11-2013

Enkele foto’s van een uitgebreide serie die ik vandaag maakte bij het tunnelterrein oost. Prachtig herfstweer, de zon erbij, geen spat regen… Zo willen de werkers aan buitenprojecten het graag hebben! Zo’n dag is in ieder geval een opkikker voor de tunnelbouwers die af en toe best een tegenslag moeten overwinnen. Vandaag is begonnen met het slaan van een wand aan de noordkant om instortingen o.i.d. tegen te gaan. De tunneldiepte kan daarna nog met ongeveer drie meter worden vergroot. Als aan de oostkant 4/10e deel van de tunnel is gebouwd, wordt de huidige verbindingsweg met de N355 weer teruggebracht naar de oude positie, over de nieuwe tunnel. Pas daarna wordt dat deel van de tunnel gegraven, waar nu diezelfde verbindingsweg overheen loopt.  Dus geen ‘noodweg’ langs de zijkant van het terrein, ook geen afsluiting voor het rijdende verkeer met een verwijzing naar Langestraat Noord… Dit even v oor alle duidelijkheid!
IMG_0368 verkl
De gigantische hijskraan achter de huizen aan de westkant van de Langestraat Zuid, die bedoeld was voor het tunnelterrein oost, blijkt niet de kraan die door de projectleiding was besteld. Retour afzender dus, er komt een andere…. Bovendien komt er een tweede, voor het tunnelterrein west! Wat een bereik!
IMG_0371 verkl
Er worden gaten geboord met een enorme boor…. En er worden ijzeren platen de grond in “gedreven”, aan de noordwand van de tunnel, zodat de tunnelkuip geen hinder krijgt van verzakte of ingestorte grond. In verband met trillingsgevaren kan er niet ouderwets worden geheid. De nu gekozen methode is veiliger, maar wel bewerkelijker, en duurt dus langer….
IMG_0381 verkl
Hier is het beter te zien! De man met de GMB-helm geniet van de herfstzon, terwijl hij de activiteit nauwkeurig in de gaten houdt. Geen STERK (in heiwerk…) hier op deze plek, op het boorapparaat en de materialenberging staat de firmanaam KNOL. Ook kort en krachtig! (Al had de GMB-uitvoerder hier liever de kleur blauw gezien….)
IMG_0390 verkl
Hier wordt ook geboord….. Met een handboor, om gaten te scheppen voor paaltjes…. Zoals u ziet, het ene boren is het andere niet!
IMG_0437 verkl
Het vingertje van Jan Thijs, gewaardeerd chroniqueur, Midhorn-correspondent en N355-verleggingswatcher. (Bovendien verzamelaar van verkeersborden! Aanschouw zijn collectie, momenteel tentoongesteld langs N355 en parallelweg!) Jan Thijs houdt de vinger aan de pols (al is die pols hier net even uit beeld…)
Zijn website? www.janthijs.blogspot.nl

©foto’s: jan blaauw, 13 november 2013
Meer uitgebreid Noordhorn???  www.bloeiendonkruid.com

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.