NOORDHORN verandert: “Een happer? Nee, een bak!” Reacties Frits Mesker

Wat een mens (als ik) zich al niet allemaal afvraagt….. Hoe noem je zo’n ‘ding’ aan het eind van de arm van een grijper, van een dragline?

IMG_0397 verkl
Een “happer”?
“Nee”, zegt Frits Mesker (Schippersstraat, Noordhorn), “het is een bak! Je hebt ze in vele vormen en maten op de werkplek. Er is een dieplepelbak, een puinbak (hier zitten punten aan), een kantelbare slotenbak, een profielbak, een opschoonbak voor sloten, enz., enz.”
IMG_3849 verkl
Maar wat voor bak zit hier nou aan????!!
IMG_4315 verkl
En deze???! Wordt het meest gebruikt, denk ik… De gewone bak? Mijn term? Hapbak….

Bij de Meskers aan het eind van de Schippersstraat (waar vroeger Wim en Theda Cazemier woonden) was aan de rotondekant in de haast een afvoer dichtgegooid. Daardoor werd het waterpeil achter huize Mesker en aan de Langestraatkant nogal verhoogd. Frits wilde naar de GMB voor gratis rubberlaarzen, maar die waren niet meer in de aanbieding…. De uitvoerder had een beter idee. Hij ging mee, ter plekke kijken. Snelle oplossing: Een pomp plaatsen! Eerst een kleine, maar nu een grote die het probleem aankan! Positief!
Overigens noemt Frits Mesker het vrijdag aangevoerde blauwe GMB-machientje anders dan Anne Adema doet! Anne sprak over een bulldozer, Frits noemt het een shovel met rupsaandrijving. Of is dat hetzelfde???!
IMG_0232 verkl
Shovel of bulldozer???!

Uitgebreid Noordhorn? www.bloeiendonkruid.com
©foto’s: jan blaauw, 8 en 9 november 2013

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.