NOORDHORN: Fotoslentertocht zondag 17-11-2013: Stremmingen, herfstkleuren en een nieuwe Sarah!

Een tamelijk mistroostige novemberzondag, maar ook zoiets hoort bij de herfst! Broer Hemmo ging toch nog mee op slentertoer, de vochtigheidsgraad was groot, maar niet onoverkomelijk. Fraai weer voor fotografen? Nee, maar dat hoefde ook niet, ik heb nog vele kiekjes in de wachtkamer liggen…. Wel aan het eind van de middag een nieuwe Sarah vastgelegd, hoek Esdoornstraat-Lindestraat. (Joke, van harte gefeliciteerd!) Bijzonderheid: Voor de deur een prachtig draaiorgel, “De Zwarte Dora“, als ik het goed heb gezien. Heb ik nog steeds een zwak voor!
IMG_4483 verkl

De komende stremming van de N355 vroegtijdig aangekondigd, goede zaak! Het fietspad is hier voor onbepaalde tijd afgesloten. Ben benieuwd hoe lang dat gaat duren…. Wandelend kun je er gauw langs, vooral op zo’n grijze zondag, wanneer er niet al te veel verkeersdrukte is en bovendien de brug tussen Noord- en Zuidhorn nog wel eens omhoog staat!
IMG_4485 verkl
Grijs, nevelig weer… Het geeft Oxwerd een mysterieuze aanblik!
IMG_4486 verkl
Vanaf het fietspad langs de N355 een foto gemaakt met de lutje Canon van het transportbedrijf van H.v.d.Velde aan de Handelsweg. De kleine camera kwijt zich prima van zijn taak!
IMG_4487 verkl
Bij de school aan de Oosterweg overheersen de herfstkleuren van de prunusbladeren.  Het harmonieert uitstekend met de primaire kleuren op het schoolgebouw!
IMG_4489 verkl
De fraaie voorzijde van “Zwarte Dora”, het draaiorgel voor de deur van jarige Joke op de hoek van de Lindestraat/Esdoornstraat. Ter gelegenheid van haar 50ste verjaardag, al weer een Sarah! (Angelsaksische invloeden? Steeds vaker Sara met -h-….)
IMG_4490 verkl
De jarige Joke wordt hier opvallend gehuldigd! Niet alleen een fikse Sarah in de voortuin, ook een erepoort bij de oprit! En nou nog maar zo’n portie (jaren) erbij, Joke! Gefeliciteerd!

©foto’s: jan blaauw, 17 november 2013 (Canon Powershot A495)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN: Fotoslentertocht zondag 17-11-2013: Stremmingen, herfstkleuren en een nieuwe Sarah!

  1. Michel de Boer zegt:

    Het is de Zwarte Dorus meester! Ik ben vroeger vaak met mijn opa op pad geweest met de Grote Dorus. Een orgel wat helaas niet meer bestaat…In dit oude fragment van Gewest tot Gewest is hij nog te zien….http://youtu.be/EZaKC38RrRQ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.