Noordhorn: Nutskleuters in het Dagblad

Gisteren, maandag 9 februari 2009, stond er in de rubriek “Ik zoek…” een foto van een groep Nutskleuters, samen met ‘vrouw Van der Molen’ (‘Taande Molen’) in het Dagblad van het Noorden. Het betreft een groepsfoto uit plm. 1935, 1936 (en niet ’38- ’40 zoals bij de foto stond vermeld), ingestuurd door de heer Tj.Kloosterman, een oud-inwoner van Noordhorn, nu wonend in Leek. De foto is ook hier al eens gebruikt in verband met de zoektocht naar gegevens van Willy Kamstra, die ook op de foto staat (onderste rij, tweede van rechts). De meeste namen van de kleuters zijn wel bekend, maar er zijn nog enkele vraagtekens. Vrouw van der Molen woonde destijds aan de Moeshorn (zij was de vrouw van Jan van der Molen, beter bekend als ‘Jan Strontje’, vanwege zijn handel in mest) en was een soort supervrijwilligster. Pas later kwamen er gediplomeerde kleuterjuffen, zoals juf Zaagman (op de eerder getoonde foto uit 1942). Kent u overigens de namen van de afgebeelde kleuters, stuur ze gerust naar de heer Kloosterman, of stuur ze naar mij, ik zorg er wel voor dat ze te bestemder plekke komen: Verlengde Oosterweg 33, 9804 RD  Noordhorn of jan_b@hetnet.nl. Wilt u een grotere, dus duidelijker afdruk van de foto? Laat maar even weten!

Nutskleuters samen met Moeke/Taande Van der Molen bij de oude bewaarschool aan de Achterweg

Nutskleuters samen met Moeke/Taande Van der Molen bij de oude bewaarschool aan de Achterweg

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn Toén. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.