Noordhorn: 100-jarige ‘vrouw Visser’ – een stralende persoonlijkheid

Drukke dag deze maandag 9 februari 2009, de weblog dreigde er bij in te schieten… Vanmorgen naar Zalencentrum Balk in Zuidhorn geweest om mevr. Aaltje Visser-van der Sluis van harte te feliciteren met haar 100ste verjaardag. In de gastvrije zaak van Bert Balk c.s. zat een stralende persoonlijkheid in een ontspannen sfeer te genieten van deze dag. Mét haar vele anderen, zowel kinderen en kleinkinderen als vele vrienden en bekenden. Ook burgemeester Fennema kwam langs om de jarige geluk te wensen en een ‘babbeltje’ met haar te maken. Met be- en verwondering sla je haar gade. Op haar 100ste nog steeds een elegante verschijning, bij de tijd, misschien die tijd zelfs wel wat trotserend. Het mooie van haar is ook dat het allemaal niet zo nodig hoeft, maar dat ze er wel met volle teugen van kan genieten. De kinderen hebben het genoeglijke gebeuren met plezier en een kwinkslag georganiseerd, voor hen zat er ook iets als een reünie-element in. ’s Middags helemaal, toen er sprake was van een Van-der-Sluis-reünie met een ‘opkomst’ van meer dan 70 ‘Sluizen’ en ‘Sluisjes’. Een onvergetelijke dag, juist ook door de prettige, ongedwongen sfeer! Uitrusten, bijkomen, nagenieten… En gewóón doorgaan!

Vanmiddag een interview, vanavond vele foto’s uitgezocht… En morgen is er weer een dag, al of niet onstuimig, sneeuwrijk, beplust en bemind….

Creatief met fotoos...

Fotocollage voor een honderdjarige met diverse oude beelden en een enkele nieuwere. Ja, ik maak langzaam maar zeker vorderingen in het boekwerk: Creatief met fotoos...

©jan blaauw, 9 februari 2009

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn actueel. Bookmark de permalink .

3 reacties op Noordhorn: 100-jarige ‘vrouw Visser’ – een stralende persoonlijkheid

 1. D.A. Rodijk-Visser zegt:

  Mooi en dat is mijn Oma!
  leuke en ontspannen dag gehad..
  Op deze wijze in gezondheid wil ik ook wel 100 worden

 2. Ningo Visser zegt:

  Je hebt een mooi stuk over de oudste inwoner geschreven. Geweldig.

 3. Tjebbe Kloosterman zegt:

  Geweldig,die collage van Aoltje Visser.De foto boven in de rechtse hoek,staat Antje v.d.Veen met haar twee kinderen(Louwe en zijn zusje)
  en die anderen zijn mijn moeder Harmke Kloosterman met Maaike en de kleine is Arie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.