Paarden op het oude zwembadterrein

rijpaarden

Piet Bos, bewoner van de Badweg in Noordhorn, weet niet alleen veel van de waterhuishouding. Paarden horen ook tot zijn  specialiteiten. Hij is eigenaar van een aantal paarden, waaronder de twee prachtige rijdieren die te bewonderen zijn op het vroegere zwembadterrein, grenzend aan de Industrieweg. Deze paarden worden regelmatig bereden door o.a. Bodil Zijlstra. Het terrein is eigendom van de familie Kooi, maar in bruikleen afgestaan aan Piet Bos (en zijn rijdsters). Het vroegere “schaaphok” annex badmeestersgebouwtje is veranderd in een stallingsruimte voor de twee rijpaarden. Prachtige dieren, die blij zullen zijn met de regen van vandaag, benodigd voor een betere grasgroei. Al laat iemand als Piet Bos zijn dieren allerminst verkommeren, daarvoor is hij veel te veel een echte liefhebber!

foto: ©janblaauw, 2 juni 2008

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn actueel, Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.