NOORDHORN:PONTJE wordt 2 dagen later ingezet!

IMG_2298 NHV

Het pontje voor de voetgangers en fietsers wordt vertraagd ingezet. NIet op 13, 14 en 15 juni aanstaande, maar op woensdag 15, donderdag 16 en vrijdag 17 juni! Deze informatie is afkomstig uit de Nieuwsbrief van de Provincie Groningen van vandaag 9 juni 2016. Het ‘afzinken’ van de kelder aan de zuidzijde van het Van Starkenborghkanaal verloopt niet zoals was gehoopt. In de grond zijn de ‘afzinkers’ onverwachte obstakels tegen gekomen, zoals een oud riool en een oude weg.
De werkzaamheden schuiven dus enkele dagen, al is het geen week waarover het nieuwsbericht van de Provincie merkwaardig genoeg rept. Op woensdag 15 juni aanstaande, zoals het nu lijkt, kan worden begonnen met het verwijderen van de bestaande verankering van de zuidkelder van de huidige hefbrug. Tijdens deze klus staat de brug omhoog.  (Mocht de omhoog staande hefbrug uit balans raken door de werkzaamheden aan de verankering, dan blijft het langzame verkeer een jaar lang aangewezen op het pontje + aanvullende bussen…..)
Het PONTJE vaart van 5.30 uur ’s morgens tot 1.30 uur ’s nachts. Het pontje vaart heen en weer ter hoogte van het vroegere deurwaarderskantoor van Hoeve, Van Starkenborghkanaal NZ nummer 37. In spitsuren worden er ook bussen ingezet (tussen 6.30-9.15 uur ’s morgens en 14.00-18.30 uur ’s middags).
Vrijdag volgt er een aanvullende nieuwsbrief met meer exacte gegevens.

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.